SVZ wint rommelig duel tegen Gieten

Vandaag uit tegen Gieten. De laatste keer dat wij hier hebben gespeeld was alweer een tijdje geleden en die wedstrijd eindigde in 3 – 3. Daar zullen we vandaag niet tevreden mee zijn. Het begin van de wedstrijd is voor SVZ. In de eerste minuut heeft Jochem al een kans. Het duurt tot de vierde minuut voordat SVZ de leiding neemt. Jochem wordt in het strafschopgebied onderuit gehaald door de keeper. Avner neemt de penalty en zet SVZ op 0 – 1. Een mooie vroege voorsprong. De eerste helft is SVZ duidelijk de betere partij. Het wachten is op wanneer de voorsprong uitgebreid wordt. Dat duurt tot vlak voor de rust. SVZ mag een vrije trap nemen. Mark schiet deze schitterend binnen, 0 – 2. Zo gaan de ploegen de rust in. De tweede helft geeft een heel ander beeld. Een heel rommelige wedstrijd aan de kant van SVZ. Het voetbal wil niet meer lukken. Ballen komen niet meer aan. Dat heeft natuurlijk ook met het veranderde spel van Gieten te maken. Gieten gooit er meer energie in. Ook fysiek gaan ze ver, volgens ons te ver. Toch weet SVZ te scoren. Avner wil Ryan de diepte insturen maar deze bal eindigt in de voeten van Max, die weet er 3-0 van te maken. Wedstrijd gespeeld, denk je. Daar denkt Gieten anders over. Er gaat van hun kant nog een schepje bovenop. Het wordt paniekerig van SVZ kant. Er wordt te weinig tegenover gezet. Het duurt dus ook niet lang voordat Gieten de 1 – 3 binnen schiet. In de laatste minuut weet Gieten, uit een corner, zelfs de aansluitingstreffer te maken. De bal wordt wel een keer of 5 geraakt zonder dat hij uit het strafschopgebied gaat. Dan rommelt hij het doel in. In de blessuretijd komt de overwinning niet meer in gevaar. Geen beste wedstrijd van onze kant, maar wel een winstpartij. We klimmen met deze overwinning naar de tweede plaats op de ranglijst. De ploegen om ons heen spelen allemaal gelijk. Nog vier punten tot de koploper, en het seizoen is nog lang. Volgende week de thuiswedstrijd tegen MOVV.