Nieuws

We zijn weer begonnen.

De competitie gaat weer beginnen. Na verschillende oefenwedstrijden en drie bekerwedstrijden, gaan we nu weer aan het echte werk beginnen. In de beker zijn we naar de volgende ronde. Nu goed beginnen aan de competitie is belangrijk. De eerste tegenstander is PJC uit Nieuwe Pekela. Voor ons een nieuwe tegenstander waar we weinig van weten. Helaas is Joost voor lange tijd uitgeschakeld door een knieblessure en is Ryan voor zijn werk in het buitenland. De scheidsrechter van deze dag wordt voor de wedstrijd gehuldigd, hij fluit meer dan 20 jaar voor de KNVB. Na deze huldiging kunnen we van start. Al gauw blijkt dat SVZ de sterkere ploeg is. Er wordt prima gevoetbald. PJC heeft dit ook gezien en zakt verder in op eigen helft. Nu is het zaak de bal snel rond te laten gaan en de gaten in de defensie van PJC op te zoeken. Dat lukt goed. Er ontstaan meerdere kansen, maar we kunnen de trekker nog niet overhalen voor het eerste doelpunt van de competitie. Dan geheel tegen de verhouding in komt PJC op voorsprong. De scheidsrechter geeft PJC een vrije trap voor de dug-out van SVZ. De bal wordt hoog voor de goal ingebracht. De verdediging verwerkt de bal niet goed en PJC kan scoren, 0 – 1. Tot aan de rust blijft SVZ weer goed voetballen, maar de stand veranderd niet. Het devies in de rust is, zo verder gaan en schiet eens op de goal. Na het begin van de tweede helft hoeven we niet lang op de gelijkmaker wachten. Er wordt, vanaf de aftrap, een diepe bal gegeven waarop de verdediging van PJC in de fout gaat en Avner kan scoren, 1 – 1. SVZ blijft doordrukken en drie minuten na de gelijkmaker komt SVZ op voorsprong. Tom neemt een corner die door Mark ingeschoten wordt, 2 – 1. Na vijf minuten in de tweede helft staan we weer aan de goede kant van de score. PJC probeert met de lange bal gevaarlijk te worden, maar echte kansen komen hier niet meer uit. SVZ neemt nog wat meer afstand als Halid in het strafschopgebied onderuit gehaald wordt. Avner weet de penalty te benutten, 3 – 1. De overwinning komt niet meer in gevaar. Een goed begin van de competitie. Volgende week de uitwedstrijd tegen Engelbert. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.