SVZ pakt in slotminuut punt

Vandaag de thuiswedstrijd tegen HSC. Ook dit is voor de laatste keer dat we tegen elkaar aantreden, HSC gaat naar het zaterdagvoetbal. Dus geen ploeg die moet voorkomen dat ze degraderen. Helaas is dat aan het voetbal van HSC niet te zien.

Al snel na het begin wordt duidelijk dat HSC voor het doel gaat hangen en via hun 2 snelle spitsen zal proberen een goal te maken. Aan SVZ de taak om vanmiddag te voetballen. Dat gaat ook redelijk. Er worden kansen gecreëerd, maar de bal wil er niet in. Ongeveer halverwege de eerste helft komt HSC op 0 – 1. Jasper tikt de bal op de lat, maar gaat ongelukkig via zijn rug de goal in. Nu zal het voor SVZ alleen maar moeilijker worden, want HSC gaat zich nu helemaal ingraven. We gaan de rust in met de 0 – 1 voorsprong voor HSC.

In de rust hebben de spelers van SVZ wel door dat de tweede helft het spelbeeld niet zal veranderen. HSC zal de voorsprong verdedigen en proberen over de streep te trekken. Gelukkig schakelt SVZ een tandje bij en ontstaat de ene na de andere kans. Soms moet SVZ er even op gewezen worden dat we niet de lange bal moeten hanteren, maar dat we moeten voetballen. Het is de beste tweede helft die SVZ sinds lange tijd heeft gevoetbald. Wat er helaas aan ontbreekt is iemand die de trekker overhaalt. HSC geeft, als ze daar aan toekomen, de bal lang op de 2 spitsen en dat zijn ook de enige gevaarlijke mannen. Gelukkig heeft onze verdediging goed grip op deze beide mannen. De tijd begint te dringen. Op de bank hebben we ons al bijna neergelegd bij deze zure nederlaag, als Jochem de gelijkmaker binnen kopt. Eindelijk de verdiende goal.

Met nog 5 minuten te gaan, gaat SVZ er vol voor. Er ontstaan nog verschillende kansen, maar de keeper van HSC redt zijn ploeg en trekt het ene punt voor HSC over de streep. Zuur punten verlies voor SVZ in deze wedstrijd. Negentig minuten de bovenliggende partij, maar helaas zich zelf niet beloond. Toch tevreden met het getoonde spel in de tweede helft. Hier verder op voortborduren en dan donderdag uit naar Siddeburen de kansen wel verzilveren.