Overwinning SVZ1

Wat een mooie dag was het zondag, niet alleen mooi weer maar ook weer eens een overwinning voor het eerste team van Zeijen. We hebben er lang op moeten wachten maar dan voelt het ook geweldig. Ze kunnen toch echt wel voetballen. Helaas had ik de eerste helft gemist want we moesten toch ook even kijken naar de mooi versierde wagens waar de kinderen met hun versierde haantjes op zaten. Ik heb soms wel eens het idee dat de ouders die mee mogen rijden er nog meer plezier aan hebben dan de kinderen maar dat even terzijde. De wedstrijd die nu gespeeld moet worden had eigenlijk wel een beetje een negatieve lading, de vorige keer tegen Hoogersmilde was het meer knokken dan voetballen en is de wedstrijd zelfs voortijdig gestaakt, met alle gevolgen van dien. Ik hoorde deze week in Zeijen al verhalen over knokploegen en sterke mannen aan de zijlijn maar daar heeft Superbikes gelukkig een voortijdig einde aan gemaakt, dus geen geknok maar gevoetbal op het veld. Ik kreeg voor het voetbalveld al te horen dat de stand 2-2 was en dat er een goede wedstrijd werd gespeeld. Dat gaf bij voorbaat al goede moed. Toen ik op het veld kwam begonnen ze net aan de tweede helft. Het duurde maar even totdat de tegenstander een doelpunt maakte en we dus op achterstand werden gezet, maar onze jongens hadden goede zin en gaven de moed nog niet op en al snel waren er kansen waarvan er dus ook één werd benut en was de stand weer gelijk. Het publiek begon langzaamaan wat te ontdooien en begon het team wat aan te moedigen. Op het veld werden wat gele en zelfs een rode kaart uitgedeeld, en die rode kaart was dit keer niet voor SVZ maar voor Hoogersmilde, toen was de tegenpartij dus nog maar met tien man en lag voor SVZ de overwinning in het verschiet. Na een afgekeurd doelpuntje voor Hoogersmilde greep SVZ zijn kans en werd de overwinning binnen gesleept door een doelpunt van Johan, drie keer was scheepsrecht in dit geval, en de overwinning was binnen. Met 4-3 gingen we de derde helft in en zelfs die was erg gezellig. We hebben nog even na gezeten in de kantine en op de terugweg naar huis bleek dat ook het haantje op een stokje zijn derde helft was ingegaan want het terras bij Hingstman zat mooi vol. Al met al dus voor veel Zeijergelen een dag met een zonnig randje.