Nieuws

Volle winst bij ZNC

Op bezoek bij ZNC zagen we al snel dat er niet op het hoofdveld gespeeld werd. Dit lag er rustig en verlaten bij zonder doelen erop. Op het bij veld, er naast, mochten we vanmiddag gaan spelen. Dit zag er van een afstand beter uit dan de werkelijkheid was. We zouden dan ook extra scherp moeten zijn in de passing en aannames. En scherp begon SVZ. Meteen in de eerste vijf minuten hadden we al een grote kans gemist en het aluminium al een keer geraakt. In de 6e minuut kwam dan ook meteen de voorsprong door een doelpunt van Halid. Halid stond aan de zijlijn na een blessure behandeling en kreeg van de vrouwelijke scheidsrechter mevrouw de Jong toestemming om het veld te betreden. De directe tegenstander van Halid werk aangespeeld en Halid was sneller bij de bal en kon doorlopen richting doel, 0-1. SVZ voetbalt goed en is geduldig en wil meer. Zo wordt na een half uur spelen Jornt weggestuurd met een diepe bal van Mark, en schiet hem strak in het net, 0-2. SVZ voelt dat er meer inzit en blijft goed combineren. Na een half uur spelen maakt Joost vanuit een snelle counter de 0-3 na een voorzet van Max. Dan besluit ZNC om het eens te proberen om op buitenspel te gaan spelen en stappen hoog door. SVZ prikt hier doorheen met een slimme loopactie van Johannis die de bal aan Joost geeft en zelfverzekerd afrond, 0-4. Op slag van rust word SVZ uit een corner nog gevaarlijk en kopt Halid de 0-5 binnen. Tijdens de thee in de rust werd er gesproken over het mooie spel van SVZ. Dat we dit moesten doorzetten in de tweede helft was vanzelfsprekend. Maar door de ruime voorsprong sluipt de gemakzucht er toch in. De 10 minuten na rust waren onrustig en de organisatie stond niet goed. Wat resulteerde in twee onnodige doelpunten van ZNC, 2-5. Na een omschakeling in de formatie kreeg SVZ weer grip op de wedstrijd. Er werden nog een aantal kansen gecreëerd maar die leverde geen doelpunten op. Na een rode kaart, door twee keer geel bij ZNC halverwege de tweede helft was de druk er totaal af. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd sloot Joost de wedstrijd af. Eindstand 2-6. Met een compliment voor de spelers en een goed gevoel op naar volgende week. Daar treffen we op eigen veld buurman vv LEO.