Nieuws

Eerste competitiewedstrijd SVZ gaat verloren

De competitie gaat beginnen. Na 2 seizoenen zonder een volledige competitie i.v.m. corona kunnen we nu hopelijk een gehele competitie afwerken. De eerste tegenstander in Zeijen is GSAVV Forward. Deze studenten ploeg uit Groningen is voor SVZ altijd een lastige tegenstander. Elk jaar weten zij, met een compleet nieuw elftal, in de top mee te draaien. Om 14.00 trappen we af. SVZ speelt vanaf de aftrap goed. Geduldig en gedisciplineerd wordt er gekeken hoe Forward bestreden moet worden. Er wordt veel energie ingestopt. Verdedigend staat het sterk, aanvallend zijn er weinig kansen, maar er waren er twee waarvan er wel 1 gemaakt had moeten worden. Dit is een wedstrijd van weinig kansen. Forward komt ook tot twee goede kansen, maar ook zij falen in de afwerking. De rust wordt bereikt met een 0 – 0 stand. De tweede helft begint SVZ niet goed. SVZ wordt in de verdediging gedrukt. In de opbouw worden we slordig en komen zo de verdediging niet meer uit. Forward krijgt wat mogelijkheden, maar niet verontrustend. Halverwege de tweede helft gaan we weer mee doen. De angst voor de achterstand gaat helaas niet meer uit het elftal. Het lijkt erop dat het een typische 0 – 0 wedstrijd gaat worden, waar iedereen tevreden mee is. Helaas gaat het in de laatste vijf minuten fout. Mark schiet de bal hoog de lucht in en Jasper twijfelt om hem te pakken. De bal stuitert in het strafschopgebied waar een Forward speler erbij kan en net over Jasper de bal in het doel kopt. Toch nog de deksel op onze neus, 0 – 1. Er zijn nog wat minuten te gaan en nu maar vol op de gelijkmaker gokken. Hogerop voetballen en proberen de druk te verhogen. Forward maakt hier gretig gebruik van en vanaf dertig meter wordt Jasper verschalkt met een bal over hem heen, 0 – 2. Dit is tevens de eindstand. Volgende week de uitwedstrijd tegen TLC uit Leek.