Derde overwinning in de beker

De laatste bekerwedstrijd is tegen GKC uit Gasselte. Het moeilijkste van deze wedstrijd is om goed geconcentreerd te beginnen, omdat het krachtsverschil waarschijnlijk weer te groot is. Om twee uur beginnen we onder een flauw zonnetje. De eerste helft is geen mooi schouwspel. Er wordt niet goed gevoetbald. Moeilijke keuzes, lange ballen en verkeerde passes voeren de boventoon. SVZ is er met het koppie niet bij. Gelukkig wordt het na 9 minuten 1 – 0 via een schot uit de tweede lijn van Max. Na later blijkt, is dit het enige hoogtepunt uit de eerste helft. Het is een lange zit. De rust komt als geroepen. In de kleedkamer wordt duidelijk gemaakt dat dit niet de manier is om een wedstrijd naar je hand te zetten. Gewoon terug naar de basis en een hoog tempo op de mat leggen. Gelukkig heeft dit zijn uitwerking. De tweede helft is een stuk aangenamer om te kijken. Nick weet gebruik te maken van de snelheid van Jornt, deze zet voor en Joost maakt de 2 – 0. Nu vallen de doelpunten snel achter elkaar. De 3 – 0 wordt gemaakt door Joost. Halid weet de 4 – 0 binnen te tikken nadat de keeper het schot van Johannis maar half weg werkt. De 5 – 0 komt uit een perfecte aanval en is dus ook de mooiste van de middag. De 6 – 0 komt op naam van Halid. De 7 – 0 is weer van Joost na een prima actie van Tom. Max maakt de laatste van de middag met een kopbal, 8 – 0. Wederom een grote uitslag in de beker. Na 3 wedstrijden 23 goals voor en 0 tegen. Duidelijk is dat deze ploegen een maatje te klein zijn voor SVZ. We zijn eerste in de poule, en gaan dus door in de beker. Volgende bekerwedstrijd in november. Volgende week begint de reguliere competitie met een thuiswedstrijd tegen Forward uit Groningen. Dit zal een totaal andere wedstrijd zijn. Forward doet in de derde klasse altijd in de top mee. Dat zal dus de eerste echte test zijn. Gelukkig is de hele selectie dan weer compleet. Als laatste wil ik u er nog even op wijzen dat er vanaf heden seizoenskaarten zijn van SVZ. Voor info kunt u terecht bij Jarno Noord.