Tien klapper in eerste thuiswedstrijd SVZ

Eindelijk de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. En het is zowaar een derby. Yde de Punt komt naar Zeijen voor de tweede bekerwedstijd. De wedstrijd begint met een kwartier vertraging, de scheidsrechter zit vast in het verkeer. Maar om 14.15 trapt SVZ af. De eerste 20 minuten kan Yde de Punt het nog redelijk bijbenen. Weliswaar is SVZ sterker, maar heel veel kansen worden er niet gecreëerd. Het wachten is op de eerste treffer van SVZ. Die komt er ook, Mark stuurt Jornt in de diepte en deze weet Johnno voor het doel te bereiken 1 – 0. De ban is gebroken. Yde de Punt heeft zich kranig verweerd, maar nu de eerste erin ligt gaat SVZ door. De 2 – 0 kopt Jochem in en de 3 – 0 is voor Joost. Net als we denken dat we zo de rust in gaan, kopt Joost de 4 – 0 binnen. De opdracht voor de tweede helft is duidelijk. Zoek het via de zijkanten, daar ligt de ruimte. De tweede helft is nog maar net begonnen of Joost maakt de 5 – 0. Yde de Punt heeft geen antwoord. Soms proberen ze met een diepe bal de verdediging van SVZ te verschalken, maar die staan als een huis. Na een prima combinatie wordt het 6 – 0 door Joost. Ook de 7 – 0 wordt door Joost gemaakt. SVZ ruikt de 10 en gaat door met goed voetbal. Iedereen blijft zijn taak uitvoeren. Ook Halid pikt zijn goaltje mee. Hij scoort de 8 – 0. Yde de Punt raakt geïrriteerd door deze grote achterstand. Er wordt wat lomp op Max ingeschopt, maar de scheidsrechter laat het bij een reprimande. De kaarten blijven op zak. Vijf minuten voor het einde maakt Joost er 9 – 0 van. Het slotakkoord is voor Johnno, hij maakt de 10 – 0 vlak voor het einde van de wedstrijd. Yde de Punt was duidelijk niet opgewassen tegen dit SVZ. Joost heeft met 6 doelpunten het grootste aandeel in de einduitslag. Na deze winst heeft SVZ een prima uitgangspositie om door te gaan in de beker. Dat moet dan volgende week gebeuren tegen GKC uit Gasselte. Ook deze wedstrijd zal gespeeld worden in Zeijen. Het deed ons goed om te zien dat de toeschouwers, in grote getale, de weg naar het veld nog steeds weten. Volgende wedstrijd zondag 19 september 14.00 SVZ – GKC.