SVZ: Laatste oefenwedstrijd in 10 minuten beslist

De laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op de bekerwedstrijden bracht ons in Zuidlaren. Om 20.30 uur werd er afgetrapt tegen de plaatselijke FC Zuidlaren. SVZ begon supersterk. De ene aanval na de andere werd door SVZ gelanceerd. Kansen werden er ook genoeg gecreëerd, maar het afwerken is nog niet op peil. Trainer en leider zaten te genieten langs de zijlijn. Helaas kwamen we op achterstand. Na balverlies op het middenveld werd het, 1 – 0. Maar niets aan de hand, dit was tegen de verhouding in. Na een half uur prima spelen begon er een foutenfestival van plusminus 10 minuten aan de kant van SVZ. Voordat we met onze ogen konden knipperen stonden we met 4 – 0 achter. FC Zuidlaren wist prima gebruik te maken van de fouten die er in de verdediging gemaakt werden en had de winst na 45 minuten in de zak. Teleurgestelde koppies in de kleedkamer. 30 minuten prima gespeeld en na 45 minuten met 4 – 0 achter. In de rust afgesproken dat de stand niet als last op de schouders mee gezeuld zou worden. Vol goede moed aan de tweede helft begonnen. SVZ was duidelijk over de domper heen. Er werd weer gretig gevoetbald. Goede aanvallen volgden elkaar op. Ook werden er weer kansen gecreëerd. Er stonden weer 2 goed voetballende partijen op het veld. Helaas kreeg SVZ nog wel weer een tegengoal te verwerken. 5 – 0. Gelukkig bleven de mannen voetballen en vervielen we niet in dezelfde fouten als in de eerste helft. Er werd geknokt voor de eretreffer en die viel dan ook. Na een verre uittrap van Leon kwam de bal ver achter de verdediging van FC Zuidlaren. Ryan kon, door prima doorzetten, de 5 – 1 scoren. Dit was tevens de einduitslag. Een stevig verlies in cijfers, maar wel een groot gedeelte prima gespeeld. De automatismen worden langzamerhand zichtbaar. Nu 3 bekerwedstrijden om ons nog verder voor te bereiden op de competitie. Zondag de eerste bekerwedstrijd bij en tegen FVV. Aanvang 14.00 uur.