Penalty en rode kaart luiden onnodige nederlaag SVZ in

SVZ heeft zondagmiddag met 4-2 verloren op bezoek bij Nieuw-Roden. In de 3e klasse B kwamen de Zeijenaren al vroeg op achterstand. SVZ was daarna de bovenliggende partij en kwam ook op voorsprong. Een penalty in de 86ste minuut en een rode kaart voor Dirk van Faassen zorgden echter voor de ommekeer. SVZ blijft door het verlies op zeven punten en staat negende, nog net boven Nieuw-Roden op plaats tien.

Eén wijziging ten opzichte van de basis elf tegen ZNC een week eerder. Patrick de Vries kreeg de voorkeur boven Jesper Knol. Al na acht minuten kwam Nieuw-Roden op voorsprong. Een strak gegeven corner kon bij de eerste paal knap binnen gekopt worden door Jurriaan Kampen. Na de goal begon SVZ te voetballen en had het ook het betere van het spel. Via Mark Ybema kwam SVZ op gelijke hoogte na een geplaatst schot met links. De Zeijer gelen gingen door en konden meerdere malen gevaarlijk worden. In de 28ste minuut kwam SVZ dan ook verdiend op voorsprong. Op aangeven van Johannis Kakisina kon Max de Vries alleen op de keeper af. Beheerst schoof hij de bal in het doel. Vlak voor de tweede goal moest Johnno Hingstman geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Dirk van Faassen.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Zeeën van ruimte kreeg de ploeg uit Zeijen maar zij konden dit niet omzetten in doelpunten. Twee schoten uit de tweede lijn van Jesper Knol en een bal op de paal van Max de Vries behoorden tot de mogelijkheden. In de 86ste minuut kreeg Nieuw-Roden een corner. Wilco Drenth ging in duel met Dirk van Faassen gretig naar de grond en kreeg een penalty mee. Van Faassen kreeg zijn tweede geel en moest het veld verlaten. De strafschop werd benut door Marcel Kuiper. Met tien man kon SVZ geen stand houden. Marcel Kuiper maakte ook de 3-2 waarna Wilco Drent de wedstrijd besliste door ook nog de 4-2 binnen te schieten. Een onverdiende nederlaag gezien het spelbeeld en een gemiste kans om de derde overwinning op rij te boeken.

Aankomende zondag neemt SVZ het thuis op tegen FVV.