SVZ geeft winst weg

Eindelijk, de eerste thuiswedstrijd.

SVZ kwam goed uit de startblokken. Na 15 minuten werd dat omgezet in een 1 – 0 voorsprong door een kopbal van Johnno Hingstman. Na 30 minuten werd de voorsprong vergroot naar 2 – 0 door een prima uitbraak en een goal van Avner Liedelmeyer. Met wat meer geluk was de voorsprong naar 3 – 0 en misschien wel 4 – 0 opgelopen. Maar de rust werd bereikt met een 2 – 0 voorsprong.

Snel na de hervatting in de 2e helft kreeg Muntendam een penalty en een uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken. Die zij met beide handen aangrepen. 2 – 1. Toen ging Muntendam de verre bal hanteren en zakte SVZ te ver in. SVZ kwam niet meer weg van de zestien meter. Met als gevolg de 2 – 2 in de zeventigste minuut. Muntendam bleef doorpompen, maar SVZ hield stand. Helaas in de 88ste minuut capituleerde SVZ en kreeg het de 2 – 3 om zijn oren. Een teleurstellend einde, dat na de eerste 45 minuten niet die kant leek op te gaan. Volgende week de derby tegen VAKO in Vries.