SVZ overtuigt niet en verliest ruim van HSC

SVZ is er zondagmiddag niet in geslaagd de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Op bezoek bij HSC werd verloren met 4-0. De Zeijenaren staan daardoor op 1 punt uit de eerste drie wedstrijden.

SVZ begon vrij tam aan de wedstrijd en was in momenten erg slordig in balbezit. HSC speelde ingezakt en kon door de fouten van SVZ er een paar keer gevaarlijk uitkomen. De twee spitsen van HSC hadden snelheid en doken geregeld de hoeken in. Na ruim een kwartier spelen kwam de club uit Sappemeer op een 1-0 voorsprong. Via de rechtervleugel werd de bal teruggetrokken richting de 16 meter waar er vrij ingeschoten kon worden. Na een half uur spelen kwam SVZ iets meer in de wedstrijd en probeerden zij via positiespel gevaarlijk te worden. Tot echt grote kansen leidde dit niet. Uit een tegenaanval, even werd gedacht aan buitenspel maar er werd niet gevlagd, kwam HSC alleen op doelman Jasper Dieden af die geen andere weg zag dan het onderuit halen van de Sappemeerse spits. Dit resulteerde in een gele kaart voor Dieden en een penalty. Deze werd onberispelijk binnen geschoten.

De tweede helft werd besloten om meer druk vooruit de geven en SVZ kwam erg goed uit de startblokken. De eerste tien minuten kwam Zeijen dicht bij de goal van de tegenstander en creëerde het enkele mogelijkheden. Toch was het HSC die de wedstrijd in het slot gooide en de 3-0 op het scorebord zette, notabene na een corner van SVZ. Een snelle counter zorgde voor de beslissing in de wedstrijd. Veel verder dan een kopbal van Max de Vries en enkele schoten uit de tweede lijn kwam SVZ niet. In de 69e minuut maakte HSC er ook nog 4-0 van en zette daarmee de eindscore neer.

SVZ is nog zonder overwinning. Wellicht dat de thuishaven daar verandering in kan brengen. Aankomende zondag staat namelijk de eerste thuiswedstrijd gepland, tegen Muntendam.