Verslag SVZ - FC Lewenborg

SVZ speelt nacompetitie ondanks nederlaag.

Vandaag de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen de kampioen, FC Lewenborg. Tom verdedigd het doel omdat Jasper een pink heeft gebroken. Ryan en Nick zitten op de bank, mocht het nodig zijn kunnen ze nog invallen. SVZ moet nog 1 punt halen om de nacompetitie in te kunnen. Mocht Engelbert verliezen of gelijkspelen, is die ene punt zelfs niet meer nodig. Snel na het begin van de wedstrijd blijkt al wel dat Lewenborg, dat al kampioen is, de wedstrijd niet weg geeft. Het wordt een mooie voetbalmiddag met 2 voetballende ploegen die elkaar niet veel ontlopen. Het is een gelijk opgaande strijd. Een afgeslagen corner wordt door FC Lewenborg opnieuw ingebracht en op het schot dat volgt is Tom kansloos. Lewenborg komt op 0 - 1 in de twintigste minuut. Dit heeft geen invloed op het spel van SVZ. De druk wordt opgevoerd. Nog geen drie minuten na de openingsgoal heeft Jochem de 1 – 1 op de schoen, maar hij treft de lat. De kansen zijn er dus wel. Ook Johnno krijgt nog een enorme kans, maar er wordt op de lijn nog net ingegrepen door de verdediging van Lewenborg. Ook FC Lewenborg heeft de nodige kansen, maar Mark speelt een geweldige wedstrijd en heerst in de verdediging van SVZ. De gelijkmaker zou verdiend zijn, maar komt er nog niet. We gaan de rust in met een 1 - 0 voorsprong voor FC Lewenborg. In de rust is iedereen ervan overtuigd dat we deze wedstrijd niet hoeven te verliezen. SVZ gaat de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. In de zestigste minuut weet Daan het middenveld over te steken en de bal op Patrick te spelen. Deze schiet de bal onhoudbaar in. De meer dan terechte stand van 1 – 1 komt op het scorebord. Ryan wordt er ingebracht om nog meer “oorlog” te maken in de aanval. Helaas verstapt Ryan zich na een minuut en moet geblesseerd het veld verlaten. Helaas kunnen we Nick nu niet meer inbrengen, het derde wisselmoment moet nu gebruikt worden om Ryan te vervangen. Het is te merken dat de vermoeidheid een rol gaat spelen. De ruimten tussen de linies worden te groot. Iedereen denkt dat de wedstrijd in een 1 – 1 zal eindigen, totdat FC Lewenborg in de eindfase nog 1 op 1 met Tom komt en hem weet te passeren, 1 – 2. De derde treffer die een minuut voor het einde nog valt uit, wat een voorzet moet zijn, heeft verder geen invloed meer. De wedstrijd is al verloren. Einduitslag 1 – 3. Toch gaat SVZ de nacompetitie in, Engelbert verliest bij Gieten en dus is de derde plaats voor SVZ zeker en dus een plaats in de nacompetitie. Het schema van de nacompetitie wordt nog bekend gemaakt door de KNVB, maar wat we al weten is dat SVZ 4 juni met een thuiswedstrijd begint. Een mooie aanvulling op het zomerfeest !