SVZ wint derby tegen Actief

Vandaag een bekende tegenstander, Actief. Vorig seizoen de nummer drie van de competitie. Ook is het voor veel mannen van SVZ een weerzien met hun vorige trainer, Roland Beuving. Dus allemaal gebrand op een overwinning.

Actief begint sterk en heeft binnen de kortste keren de eerste kans. Jasper weet deze goed te keren en vanaf dan neemt SVZ het heft in handen. Er wordt lustig op los gecombineerd, maar de splijtende pass voor de voorsprong komt er niet. Actief hanteert de lange bal. Of het nu de keeper is of de laatste linie die de bal heeft, de bal gaat standaard hard en hoog naar voren. Met 2 verdedigers Mark en Nick in het centrum van de verdediging die allebei kopsterk zijn, zijn die ballen geen probleem. Na een half uur neemt SVZ de leiding. Halid gaat er met de bal vandoor, de keeper redt nog, maar Jochem weet de bal uit de kluts binnen te schieten, 1 – 0. Ondanks het veldoverwicht komt het verlossende tweede doelpunt er niet in de eerste helft. Ruststand 1 – 0.

De tweede helft geeft hetzelfde beeld, SVZ die voor de opbouw kiest en Actief die de lange bal hanteert. De tweede goal wil maar niet vallen voor SVZ. Actief krijgt nog een levensgrote kans, maar de bal wordt van de lijn gehaald door Johannis. Halid heeft de 2 – 0 op de schoen, maar schiet op de paal. Het lijkt of hij er niet in mag. Gelukkig veranderd dat met nog vijftien minuten op de klok. Ryan weet de bal bij Jochem te krijgen en Jochem faalt niet in de een tegen een met de keeper, 2 – 0. Nu is de weerstand van Actief gebroken. Avner weet de derde treffer te maken als hij alleen voor de keeper komt 3 – 0. En het laatste wapenfeit komt van de voet van Max na een corner van Tom, 4 – 0. Goede wedstrijd met een prima uitslag. We stijgen weer wat op de ranglijst.

Met z’n allen naar Henk, om de samenvatting te bekijken op RTV Drenthe, die er deze middag waren om opnamen te maken. Volgende week de uitwedstrijd bij Gieten.