Nieuws

SVZ bekert verder

Vandaag de (erg vroege) bekerwedstrijd uit tegen VKW2. Dat het vroeg was bleek wel uit het feit dat bij aankomst in Westerbork, wij de eersten waren en alles nog gesloten was. De voortekenen voor deze wedstrijd leken niet gunstig, Joost, Patrick, Ryan, Gerard en Nick geblesseerd en de avond voor de wedstrijd de Tukker FM party. Gelukkig na veel gebel en veel aandringen toch 2 wissels van zaterdag 2 op de bank. Ook stonden er weer toeschouwers uit Zeijen aan de lijn, ondanks het vroege tijdstip. Hulde voor deze mensen!

Om tien uur wordt er afgetrapt. Ondanks de sombere vooruitzichten, komt SVZ toch goed uit de startblokken. VKW wordt onder druk gezet en komt er maar nauwelijks uit. SVZ heeft de wedstrijd in handen. Het duurt tot de 21e minuut voordat SVZ op voorsprong komt. Jornt geeft een prachtige pass op Jochem en deze weet Halid te bereiken in het strafschopgebied. Halid passeert een verdediger en legt de bal in het net, 0 – 1. SVZ is het eerste half uur heer en meester op het veld. Na dit half uur wordt het rommelig aan de kant van SVZ. VKW krijgt nu ook de overhand en voert de druk op. Op slag van rust maakt VKW de gelijkmaker. Een lange bal vanuit de verdediging wordt voor gegeven en Jasper wordt gepasseerd, 1 – 1.

VKW komt beter uit de kleedkamer na de rust dan SVZ. VKW gaat verder, waar ze gestopt zijn aan het einde van de eerste helft, veel op de helft van SVZ. De paal voorkomt een achterstand van SVZ. Maar de achterstand komt er toch. Een pass door het midden van de verdediging van SVZ zorgt er voor dat een VKW speler alleen voor Jasper komt, deze faalt niet, 2 – 1. Is dit de doodsteek? Op de bank zijn we er bang voor. Toch pakt het anders uit. Uit een corner van Tom weet Mark de gelijkmaker in te koppen, 2 – 2. Na minuut 80 gaan we er over denken om een lijst te maken voor de penaltyserie die plaats zal vinden bij een gelijkspel na negentig minuten. We hebben net nummer 4 van de penaltylijst ingevuld als Jochem de bal verovert in het strafschopgebied van VKW en de voorsprong voor SVZ op het scorebord zet, 2 – 3. De laatste 10 minuten wordt door SVZ rustig en gecontroleerd uit gevoetbald. Het strafschoppenlijstje wordt verscheurd. Ondanks de tegenslagen met blessures en de feestavond gaat SVZ de koker weer in om een nieuwe tegenstander te loten in de bekerstrijd.

Volgende week thuis de derby tegen VV Actief.