SVZ wint thuis van Muntendam

Vandaag een bekende tegenstander, Muntendam. SVZ en Muntendam hebben al heel wat potje uitgevochten. Soms iets te letterlijk. Na het verlies van vorige week, was het voor SVZ zaak om aan te haken bij de bovenste ploegen op de ranglijst. De eerste tegenvaller voor SVZ valt aan het einde van de warming up, Nick valt uit met een hamstring blessure. Onder een heerlijk zonnetje werd er om twee uur afgetrapt. Deze twee ploegen kennen elkaar door en door, geen verassingen. Muntendam hanteert veelal de lange bal. Dat is vanmiddag niet anders. Het eerste doelpunt valt ook door een lange bal naar voren. Dirk krijgt hem ongelukkig op zijn hand in het strafschopgebied en de bal gaat op de stip. Dit buitenkansje wordt door Muntendam benut 0 – 1. SVZ dringt aan, maar echte doelrijpe kansen ontstaan er niet. De verdediging van Muntendam blijft goed gesloten. Ook SVZ heeft een penalty nodig om de stand gelijk te trekken. Halid gaat neer bij de achterlijn en de scheidsrechter legt hem op de stip. Avner maakt gelijk, 1 – 1. Vlak voor het rust signaal komt SVZ op voorsprong door een schitterende goal van Tom. SVZ krijgt een vrije trap op eigen helft. Tom aarzelt niet als hij de keeper iets te ver voor zijn goal ziet staan. Met een prachtige trap legt hij hem in de kruising over de keeper, 2 – 1. Niet veel later klinkt het rustsignaal en gaat SVZ met een voorsprong de kleedkamer in.

De tweede helft wordt het voor SVZ een wedstrijd om te overleven. Muntendam gaat op zoek naar de gelijkmaker. SVZ komt niet meer aan voetballen toe. Buiten dat Muntendam veelal in balbezit is, krijgen ze niet echt grote kansen. Muntendam geeft, doordat ze aandringen, veel ruimte achterin weg. SVZ krijgt enorme kansen om de voorsprong uit breiden, maar dat lukt pas tegen het einde van de wedstrijd. Tom neemt een corner en Johnno schiet de 3 – 1 binnen. Nu is de wedstrijd gespeeld. In de slotfase maakt Halid ook nog de 4 – 1 na een pass van Mark. Een ietwat geflatteerde uitslag, maar we zijn er niet minder blij mee. SVZ klimt naar de 2de plek op de ranglijst. Volgende week uit tegen ZNC, ook een bekende tegenstander.