SVZ geeft wedstrijd in eerste helft weg

Vandaag gaan we naar Engelbert. Dit is een nieuwe ploeg in onze competitie en we weten er dus weinig van. Gelukkig zit het weer vanmiddag mee en beginnen we onder een mooi nazomer zonnetje. SVZ is in het begin de betere ploeg. Helaas weten we niet veel kansen te creëren. Engelbert heeft ook niet veel kansen, maar zijn in die kansen wel gevaarlijker. Engelbert maakt dan ook het eerste doelpunt. Een vrije trap komt bij de tweede paal waar een speler van Engelbert kan binnen schieten, 1 - 0. Dit is een tegenvaller, maar we zijn wel vaker van een achterstand terug gekomen. Helaas wordt het bij SVZ niet beter in de eerste helft. Engelbert weet de voorsprong uit te breiden naar 2 -0. Een mooie steekbal gaat door de verdediging van SVZ. De speler van Engelbert komt vrij voor Jasper en weet te scoren, 2 - 0. Dit doet het spel van SVZ alleen maar achteruit gaan. We snakken naar de rust. Helaas wordt Jasper nog een keer verslagen voor de rust. Hij veroorzaakt, volgens de scheidsrechter, een penalty en die wordt door Engelbert benut, 3 – 0. In de rust worden er wat veranderingen doorgevoerd en er moet meer energie in de wedstrijd. SVZ komt prima uit de kleedkamer. We zijn nog maar net weer bezig of Jochem stoomt over de rechterkant op en geeft de bal perfect op de meegelopen Patrick, 3 – 1. Dit is het sein voor SVZ om door te drukken. De volgende kans spat op de lat uiteen. Tien minuten voor tijd maakt SVZ de aansluitingstreffer. Een mooi aanval over de linkerkant, Avner zet voor en Johnno schiet binnen, 3 – 2. Het kan nog. De laatste 5 minuten zijn hectisch. Een vrije trap in de laatste minuut wordt met hangen en wurgen door Engelbert tegen gehouden en het laatste schot eindigt, helaas, op de lat. We verliezen met 3 – 2. Iedereen is het er wel over eens dat we de wedstrijd in de eerste helft hebben verloren. De tweede helft was prima. Hier hebben we weer van geleerd. Volgende week spelen we thuis tegen een bekende tegenstander, Muntendam.