Sfeervolle 9e editie Velodroom Veldslag om Norg

Zaterdag 3 september stonden om 8.30 uur 2.500 deelnemers aan de start van de 9e editie van de Velodroom Veldslag om Norg, die vertrok vanaf de manege in Norg. Deelnemers uit het hele land gingen het avontuur aan van 80 of 100 kilometer mountainbiken over verschillende zandpaden, singeltracks en bospaden. Het evenement is een mix van wedstrijdrijders, bedrijven en vele cyclosportieve deelnemers. Vele deelnemers kwamen onder het stof, vermoeid maar voldaan over de finish. ‘Het was een fantastische dag, ontzettend mooie route, goede verzorgingsposten en een prachtige medaille bij de finish, aldus een enthousiaste deelnemer.’

Winnaars
Vanaf de start zaten Jasper Ockelo en Tim Smeenge en Thom Bonder bij elkaar in de kopgroep. De 32-jarige Ockeloen kwam als eerste over de finish in een tijd van 3:09:28. Tim Smeenge uit Zeegse en Thom Bonder uit Assen kwamen vlak daarna over de finish in een tijd van 3:09:30 (2e plaats)en 3:09:30 (3e plaats) met tienden van seconden verschil. Bij de dames finishte Tessa Neefjes uit Wervershoof in een tijd van 3:34:14. Larissa Hartog uit De Lier kwam, na 1 minuut en 55 seconden, in een tijd van 3:36:09 over de finish. Petra Sweertman uit Gasselternijveen behaalde een derde plaats in een tijd van 3:42:31. Alle uitslagen zijn te vinden op de website www.veldslagomnorg.nl.