SVZ maakt kampioenschap erg spannend

Vandaag tegen de koploper in Groningen. Forward staat 3 punten op ons voor. Winnen wij vandaag en verliest Actief punten dan doet SVZ nog mee om het kampioenschap. Wint Forward vandaag en verliest Actief punten, dan is Forward vandaag al kampioen. Het weer zit niet mee, het is koud. Gelukkig heeft de schare supporters uit Zeijen zich niet laten tegenhouden om naar Groningen te komen. De strijd kan beginnen.

De eerste 15 minuten is Forward de bovenliggende partij. Ze zijn feller dan SVZ. SVZ is te lief in de duels en verliest de meeste. Forward komt dan ook terecht op 1 -0. Een corner wordt niet goed weggewerkt. Dit is wel een wake-up call voor SVZ. Er wordt een schepje bovenop gedaan en nu wordt het een gelijkwaardige strijd. Forward wordt langzamerhand richting hun eigen goal gedrukt. Dit resulteert in een grote kans voor SVZ, maar de paal brengt redding voor Forward. Op slag van rust maakt een speler van Forward hands in het strafschopgebied en dat levert SVZ een penalty op. Avner neemt deze taak op zich en trekt de stand gelijk, 1- 1. In de rust is iedereen tevreden. We zijn terug in de wedstrijd en hebben nog een helft om de winst binnen te trekken.

De tweede helft begint SVZ prima. Voetballend zet SVZ Forward vast. SVZ legt vloeiende combinaties op het veld. De weinige keren dat Forward de aanval kiest d.m.v. de lange bal staat de verdediging van SVZ als een huis. Ryan brengt SVZ op voorsprong. Uit de kluts tikt hij de bal binnen 1 – 2. Nu moet Forward wel vol op de aanval spelen. Zij moet winnen. De tussenstand bij Actief laat zien dat die ploeg vandaag geen punten laat liggen. Natuurlijk komen er dan ruimtes voor SVZ. Forward brengt de verdediging van SVZ niet in de problemen. Forward wisselt om meer aanvallers in te brengen. Dit brengt niet wat ze er mee beogen. Want tien minuten voor tijd gooit Jochem het duel op slot. Max schiet op de goal en de bal wordt niet goed verwerkt door Forward. Jochem krijgt de bal voor zijn voeten en tikt hem tussen de benen van de keeper door, 1 – 3. Wedstrijd gespeeld en Forward een illusie armer. Wat ze ook nog ondernemen, SVZ geeft dit niet meer weg. Door de uitslag bij Actief is SVZ kansloos voor de titel. SVZ kan zich richten op de nacompetitie.

De titel wordt volgende week beslist in de onderlinge wedstrijd tussen Actief en Forward. SVZ speelt zijn laatste competitiewedstrijd volgende week thuis tegen TLC.