SVZ blijft in het spoor van de koplopers

Om de theoretische kans op het kampioenschap in leven te houden, moet SVZ vanmiddag van Muntendam winnen. Door de vele blessures is de reservebank weer bezet door 2 fitte spelers.

Ondanks de zomerfeesten in Zeijen is er toch nog redelijk veel publiek. Muntendam vecht ook nog ergens voor, genoeg spanning dus. De leidsman van vandaag komt uit Dronten. Hij geeft om twee uur het beginsignaal. De wedstrijd begint rustig. SVZ laat de bal rond gaan, en loert op de kansen. Muntendam speelt vooral de lange bal. Na ongeveer een kwartier weet Mark uit een corner de 1 – 0 te scoren. Niet veel later weet Ryan de bal door de verdediging van Muntendam te passen op Jochem, hij maakt er 2 – 0 van. SVZ is de bovenliggende partij. Maar zoals zo vaak weet de tegenstander terug te komen door een corner, 2 – 1. Deze stand weet SVZ tot de rust te verdedigen. Toch komt er na de tegen goal wat spanning op de wedstrijd, daar is SVZ nog wel eens gevoelig voor.

Na de rust weet Tom de verdediging van Muntendam te verschalken en maakt de 3 – 1. Weer wat lucht voor SVZ. Daar kunnen we niet lang van genieten, want nog geen minuut later weet Muntendam de spanning in de wedstrijd terug te brengen door de aansluitingstreffer te maken 3 – 2. Na nog een kopbal op de lat van Muntendam begint Ryan zijn wedstrijd. Een verkeerde terugspeelbal wordt door Ryan onderschept en hij legt de 4 -2 erin. Niet veel later gaat Ryan alleen op de keeper af en passeert deze, 5 – 2. Met nog een kwartier te spelen komt Muntendam terug tot 5 – 3. Maar het slotakkoord is weer voor Ryan, vanuit een corner weet hij de 6 – 3 te scoren. Een hattrick in vijftien minuten. Nu is wedstrijd definitief gespeeld. Muntendam heeft de handdoek in de ring gegooid. Het einde van de wedstrijd wordt met de 6 – 3 stand bereikt.

Aan het einde van de wedstrijd blijkt Forward gelijk gespeeld te hebben en heeft Actief gewonnen. De drie bovenin de ranglijst zijn elkaar dicht genaderd. Het blijft spannend wie het kampioenschap binnen sleept. Volgende week naar de koploper, Forward. Kijken of we daar de punten kunnen meeslepen en de hoop op het kampioenschap levend kunnen houden. Daar kunnen we wel wat publiek voor gebruiken. Dus Zeijen, volgende week zondag op naar Forward!