SVZ wint topper

In het paasweekend de topper in de 3e klasse B, SVZ – Actief. De nummers 1 en 3 van de competitie. Wint Actief dan passeren ze SVZ op de ranglijst, wint SVZ dan hebben ze vijf punten voorsprong op Actief. Alle ingrediënten zijn er om er een mooie spannende wedstrijd van te maken, prachtig weer, veel publiek en zelfs RTV Drenthe is aanwezig. De wedstrijd ontvouwd zich niet zoals SVZ gedacht had. Actief zakt in en laat SVZ het spel maken. Actief loert op de snelle counter. In het begin van de wedstrijd komen daar ook wat kansen uit voor Actief. SVZ probeert voetballend door de defensie van Actief te komen, maar dat gaat moeizaam. Het is de eerste helft niet het spektakel wat verwacht werd. De rust wordt bereikt met een 0 – 0 stand. De tweede helft geeft hetzelfde beeld als de eerste helft, Actief leunt achterover en probeert door een snelle counter een doelpuntje te maken. SVZ blijft geduldig voetballen en probeert op alle mogelijke manieren het doelpunt te maken dat ze verdienen. Maar de laatste pass komt net niet aan. Iedereen is er al van overtuigd dat het 0 – 0 zal blijven. De laatste corner van de wedstrijd brengt toch een gunstige verandering in de stand voor SVZ. De bal wordt door Tom voor de goal gebracht en deze wordt weg gewerkt door Actief. Maar Tom weet de bal nog een keer voor de goal te leggen en daar staat Mark om de bal in te koppen, 1 – 0. Iedereen die SVZ een warm hart toedraagt gaat uit zijn dak. Er wordt nog afgetrapt, maar niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Of SVZ terecht wint? Niemand bij SVZ die het daar over heeft. De 3 punten blijven in Zeijen en er wordt afstand genomen van een concurrent. De winst wordt uitgebreid gevierd in een prachtig paas zonnetje. Volgende week de uitwedstrijd tegen Groninger Boys.