SVZ verliest van LEO

Na een weekend vrij, moest SVZ aantreden tegen LEO. De thuiswedstrijd werd, voor de zoveelste corona stop, gewonnen met 4 – 2. Maar LEO vecht ervoor om in de derde klasse te blijven, dus een lastige wedstrijd. Dat bleek ook wel. Het spelbeeld komt de laatste wedstrijden vaker voor als SVZ naar een lager geplaatste tegenstander moet. SVZ wordt verwacht het spel te maken en de tegenstander trekt zich terug en wacht af. Bij LEO geen andere spelopvatting. SVZ speelde geduldig, maar in een te laag tempo en met te weinig inzet. Het verschil tussen overleven en mee doen om de titel was goed te zien. LEO gaf zich voor honderd procent in de duels en daar kwam SVZ te kort. Sporadisch kwam SVZ voor de keeper van LEO. De beste kans was voor LEO. Gelukkig ging deze, via de paal, over de achterlijn. Als iedereen denkt dat de rust bereikt wordt met 0 – 0, weet LEO op voorsprong te komen door een prachtige vrije trap. Leon gaat gestrekt naar de hoek, maar deze is niet te houden. Ruststand 1 – 0. In de rust wordt het verschil van energie in de wedstrijd leggen, tussen SVZ en LEO, aangestipt. Harder werken is het motto, dan komen de kansen wel. De tweede helft is een compleet andere dan de eerste helft. SVZ dringt nog meer aan en er ontstaat daarom ruimte voor LEO om er gevaarlijk uit te komen. Helaas zijn er aan de kant van SVZ ook spelers die denken dat we het met de mond gaan winnen. Dat werkt averechts. Het lukt SVZ vandaag niet om erg gevaarlijk te worden. Er ontstaan wel kansen, maar niet die honderd procent kansen die SVZ nodig heeft om de gelijkmaker er in te krijgen. Gelukkig heeft LEO het vizier ook niet scherp en weten zij de tweede goal ook niet te maken. Zo blijft het spannend tot het einde, maar slaagt SVZ er niet in om de stand gelijk te trekken. De wedstrijd winst gaat, tot grote vreugde van heel Loon, naar LEO. Voor LEO, in de strijd om weg te blijven van de onderste regionen van de ranglijst, erg belangrijk. SVZ doet slechte zaken als koploper. Het enige lichtpuntje horen we na de wedstrijd, Actief heeft ook verloren. We draaien nog steeds mee in de top, maar hadden vandaag een klein slagje kunnen slaan als we gewonnen hadden.

Volgende week, tweede paasdag om 14.00, de kraker tegen Actief in Zeijen.