SVZ werkt aan doelsaldo tegen Nieuw-Roden

In de thuiswedstrijd tegen Nieuw-Roden behaalde SVZ een nipte overwinning. Hoe anders was dat nu. De Zeijenaren speelden een goede wedstrijd, wat resulteerde in een knappe 1-6 overwinning. Joost de Rooij was de gevierde man met drie doelpunten.

SVZ reisde naar het noorden van Drenthe af met enkele afwezigen. Zo ontbrak Nick Kooistra wegens ziekte, was Max de Vries herstellende van Corona en had Gerard ten Brink een werkweekend. Met Kenneth Vianen werd een goede vervanger gevonden. De man met 62 doelpunten voor SVZ, maakte voor het eerst dit seizoen deel uit van de selectie. De Zeijer gelen gingen voortvarend van start en in de eerste minuten denderde ze over Nieuw-Roden heen. Na 20 minuten stond de ploeg met 0-2 voor dankzij doelpunten van Halid Berbic en Joost de Rooij. Na de snelle voorsprong bleef het kansen regenen, maar gescoord werd er voor rust niet meer. Althans geen tellende goals. Spits Johnno Hingstman verlengde vanuit buitenspelpositie een schot uit de tweede lijn knap met de schouder, maar deze mocht dus geen doorgang vinden. Andere kansen werden gestopt door een uitstekend keepende Jayden Kuiper. Een enorm talent, dat de club uit Nieuw-Roden behoedde voor een nog hogere score tegen.

In de tweede helft min of meer hetzelfde beeld. Er werd weinig weggegeven en er bleef volop aangevallen. Goals volgden uit een corner waar Patrick de Vries vanaf de tweede paal tegendraads binnenkopte. Hij kwam nogmaals tot scoren na een zelf opgezette aanval van achteruit. Met twee simpele één-tweetjes sneed SVZ door de verdediging waarna De Vries zelf kon afronden. Joost de Rooij kwam nadat hij al eens scoorde in de eerste helft, net als De Vries tot twee keer scoren in het tweede bedrijf. Een kopbal bij de tweede paal na een wonderschone combinatie door de lucht en sterk voor de man komen na een doorbraak aan de rechter kant brachten hem tot scoren.

Het slotakkoord was voor de altijd onvoorspelbare Wilco Drent. De aanvoerder van Nieuw-Roden viel deze wedstrijd niet op, maar als een duveltje uit een doosje schoot hij op wonderbaarlijke wijze vanaf zo’n 25 meter op de volley de bal over SVZ-doelman Jasper Dieden.

Na puntverlies van Actief nestelt SVZ zich steviger aan kop van de 3e klasse B. In verliespunten staat het gelijk met Forward, dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Actief volgt met twee punten achterstand. In het weekend van 3 april zijn de heren vrij. Een week later vervolgen ze de competitie met een uitwedstrijd tegen LEO Loon.