Gelijkspel tegen ZNC

Vandaag (20 maart) de thuiswedstrijd tegen ZNC. Het uitduel werd gemakkelijk gewonnen met 6-2 door SVZ, maar dat zou vanmiddag niet gebeuren. ZNC maakt een uitstekende periode door en klimt gestaag op de ranglijst. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte i.v.m. met het plotselinge overlijden van Harrie Warners.

Vanaf het begin van de wedstrijd wordt duidelijk dat SVZ de wedstrijd moet gaan maken. ZNC wacht af wat SVZ gaat doen en gokt op de counter. Dat verdedigen van ZNC doen ze uitstekend. SVZ weet soms een gaatje in de verdediging te krijgen, maar dan is de eindpass of de keuze net verkeerd en wordt de bal weer weggewerkt door ZNC. Zo is SVZ de gehele eerste helft op zoek naar de voorsprong, maar lukt dat niet. De rust wordt met 0 - 0 bereikt. In de rust is iedereen het er over eens dat we geduldig door moeten voetballen.

De tweede helft wordt rommeliger. Hoe langer het duurt dat het doelpunt uitblijft, hoe meer druk erop komt. ZNC blijft hun spel spelen en wordt daarvoor beloond. Twintig minuten voor het einde krijgt ZNC een corner en die wordt bij de tweede paal in gekopt, 0 – 1. Nu wordt het knokken voor een punt. Het doet de wedstrijd geen goed. Er komt meer ruimte voor ZNC en soms komen zij er nog gevaarlijk uit. SVZ zet hoog druk om de gelijkmaker erin te krijgen. Er zijn kansen, maar het lijkt een verliespartij te worden. Tot 5 minuten voor het einde Jochem in het strafschopgebied onderuit wordt gehaald. Avner mag aanleggen voor een penalty. Ook deze penalty verzilvert hij voor SVZ, 1 – 1. Deze stand blijft op het scorebord staan tot het einde van de wedstrijd. Aan een moeizame middag wordt een punt overgehouden.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Nieuw-Roden.