Verslag Muntendam-SVZ - SVZ pakt de eerste periode!

Vandaag (zondag 13 maart) de lastige uitwedstrijd in Muntendam. Muntendam doet het dit seizoen prima en staat op de vierde plaats in de competitie.

Het weer is prachtig en de vaste schare toeschouwers uit Zeijen zijn er ook. Daar kan het dus niet aan liggen. Bij winst vandaag, pakken we de eerste periode.

Om 14.00 gaan we beginnen. SVZ begint prima. De bal gaat geduldig rond en Muntendam komt er niet aan te pas. Na een kwartier neemt SVZ, dik verdiend, de voorsprong. Uit een corner van Tom weet Johnno de bal binnen te koppen, 0 – 1. Langzamerhand neemt de frustratie bij Muntendam over de beslissingen van de scheidsrechter toe. Er vallen wat gele kaarten aan de kant van Muntendam. SVZ blijft rustig door voetballen en laat zich niet afleiden.

Na ongeveer een half uur wordt Max onderuit getrokken in het strafschopgebied en mag Avner aanleggen voor een penalty. Mooi hoog ingeschoten, de keeper heeft geen schijn van kans 0 – 2. Vlak voor het einde is de scheidsrechter het beu met het gescheld van Muntendam en stuurt een speler met rood weg. De 0 – 2 stand is tevens de ruststand.

Kijk bij: Lees meer voor het vervolg en de afloop.

In de rust wordt aangegeven dat de tweede helft zeker niet makkelijker wordt ondanks dat Muntendam met tien man verder moet. Blijf rustig, de kansen komen wel. De tweede helft is nog maar twee minuten begonnen of de 0 – 3 ligt erin. Patrick gaat alleen op de keeper af en legt de bal opzij voor Johnno die hem binnen tikt. Muntendam gooit nu alles alleen nog maar op de lange bal. De snelle en behendige linksbuiten van Muntendam moet het voor ze doen. Na een corner lukt dat ook, de bal wordt door Muntendam binnen gekopt 1 – 3. Met nog 10 minuten te spelen krijgt Jasper rood. Hij haalt een speler buiten de zestien onderuit. Kevin is zijn vervanger en Johnno wordt naar de kant gehaald. Muntendam gaat nog op jacht naar de aansluitingstreffer, maar de laatste goal valt aan de andere kant. Joost weet de keeper te passeren en de 1 – 4 binnen te schieten.

Dit is ook de eindstand. SVZ heeft een prima overwinning geboekt. Muntendam was vandaag de mindere ploeg. Door deze overwinning is SVZ niet meer te achterhalen in de eerste periode. Vandaag dus een klein prijsje binnen gehaald. De eerste helft van de competitie zit erop. Volgende week beginnen we aan deel twee met een thuiswedstrijd tegen ZNC.