Nieuws

SVZ herovert de koppositie.

Vandaag naar HSC. Nooit een gelukkige wedstrijd, tot nu toe altijd verloren. Tijd om daar verandering in te brengen.

Onder redelijke belangstelling en een mooi zonnetje werd er afgetrapt. Al snel wordt de spelwijze van HSC duidelijk. Hoge ballen op de snelle en wendbare spitsen. Onze verdediging is daar op beducht en het brengt weinig gevaar voor het doel van SVZ. Zelf begint SVZ, zoals vaak de laatste tijd, niet sterk aan de wedstrijd. We laten ons meeslepen in het spel van HSC en dat moeten we niet. De lange bal wordt te snel gegeven en het voetballen blijft uit. De partijen houden het zo in evenwicht. HSC brengt hier verandering in als zij de bal op het middenveld veroveren op het moment dat SVZ, i.v.m. de eigen aanval, veel mensen voor de bal heeft. Eén van de snelle spitsen komt alleen voor Jasper, en deze kans rond hij af, 1 – 0. SVZ blijft de lange bal hanteren en het lukt niet om, tegen de fysiek sterke verdediging van HSC, zo kansen te creëren. Het lijkt wel of de stand op de ranglijst een bepaalde druk op het elftal legt. De 1 – 0 achterstand is tevens de ruststand.

Nadat de trainer heeft uitgesproken wat er allemaal fout ging, neemt onze aanvoerder het woord. Hij slaat de spijker op zijn kop. Wij zijn teveel bezig met het moeten winnen om bovenin mee te blijven draaien. Eerst goed voetballen en dan komt het resultaat vanzelf wel. Deze woorden missen hun uitwerking niet. De tweede helft staat er een ander SVZ. Het voetbal, waar we alle resultaten mee behaald hebben, wordt weer op de mat gelegd. Het resultaat blijft niet uit. De bal valt, uit een corner van Tom, voor de voeten van Joost en hij tikt de gelijkmaker er in, 1 – 1. Niet veel later onderschept Ryan de bal en geeft hem op Patrick die de 1 – 2 noteert. In 15 minuten is de stand omgedraaid. HSC gaat nu alles op de hoge bal gooien. De spanning komt er nu op bij SVZ. Alle grote mannen van HSC komen in het veld. Maar ondanks de druk weet SVZ de voorsprong te behouden. De ruimtes worden nu erg groot en daar weet SVZ in de laatste minuut van te profiteren. Ryan ziet, na een rush, Joost bij de 2epaal staan en Joost tikt de 1 – 3 binnen. Dit is tevens de eindstand. Een mooie bijkomstigheid is dat Forward verliest en SVZ zodoende de koppositie overneemt met 2 punten voorsprong.