SVZ wint bij Asser Boys

Vandaag kans om revanche te nemen voor de slechte wedstrijd van vorige week. Dit keer een korte reis naar Asser Boys. Asser Boys heeft kunstgras, anders was de wedstrijd waarschijnlijk afgelast. In hondenweer beginnen we om 14.00 aan de wedstrijd. Asser Boys zet er gelijk druk op. Maar, in tegenstelling tot vorige week, laat SVZ zich niet van de wijs brengen. Er wordt geduldig gevoetbald en gezocht naar de gaten in de defensie van Asser Boys. Na een kwart in de eerste helft wordt Halid gevloerd. Eerst is er door de SVZ spelers nog even de overtuiging dat het binnen het strafschopgebied is, maar de scheidsrechter legt de bal er buiten. Halid schiet de bal laag in. De keeper weet de bal niet vast te pakken en Mark weet de bal binnen te tikken, 0 – 1. SVZ begint met deze voorsprong nog beter te voetballen. Het komt in de defensie de hele eerste helft niet meer in problemen. Leon krijgt alleen wat terugspeel ballen, maar hoeft niet handelend op te treden. De 2 – 0 valt nog voor het einde van de eerste helft. Tom neemt een corner vanaf links en Max tikt de bal binnen. SVZ gaat kletsnat, maar tevreden de rust in. Het enige min puntje is misschien dat we de wedstrijd in de eerste helft nog niet in het slot gegooid hebben door een derde goal te maken. Het enige devies in de rust is, ga zo door. Blijf geduldig, de kansen komen wel.  Helaas is het aan het begin van de tweede helft nog steeds hondenweer. Lang kunnen we niet rustig op de bank zitten, want Asser Boys weet al snel de aansluitingstreffer te maken. De bal wordt goed ingekopt, Leon kan hier niets tegen doen. 1 – 2. De spanning komt er nu toch weer op. De eerste 15 minuten dringt Asser Boys aan. Zij zijn op jacht naar de gelijkmaker. En nu blijkt SVZ toch gegroeid te zijn door de jaren. Werd er twee jaar geleden de wedstrijd uit handen gegeven, dat was nu niet zo. SVZ blijft voetballen, de vrije man zoeken. Er is geen paniek. Halverwege de tweede helft heeft SVZ nog recht op een strafschop die de scheidsrechter niet geeft. Maar ook hierdoor laat SVZ zich niet in de war brengen. De overwinning wordt over de streep getrokken. Een prima revanche voor de wedstrijd van vorige week. Volgende week de eerste thuiswedstrijd, in tijden, tegen De Wilper Boys. Hopelijk met iets beter weer.