Inhaalwedstrijd wordt winnend afgesloten.

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen Groninger Boys op het programma. Iedereen weet vast nog wel waarom deze wedstrijd uitgesteld werd, DE scheidsrechters vrouw. De avondwedstrijd, die we nu moesten spelen, was niet mogelijk in Zeijen. Gelukkig werd Achilles bereid gevonden om daar te mogen spelen. Waarvoor onze grote dank. Om half acht kon eindelijk de wedstrijd dus beginnen. De omstandigheden zijn toch anders bij een inhaalwedstrijd op donderdagavond. Natuurlijk niet in Zeijen, maar ook het toeleven naar een wedstrijd op een donderdagavond is anders. Het leek wel of we dat in de eerste helft terugzagen. SVZ was niet het SVZ wat we de laatste weken gewend zijn. Niet goed aan de bal, slordig en niet het spel spelend wat we zo goed kunnen. Kortom de eerste helft was een lange zit waarin de verhoudingen op het veld wel gelijk waren. Gelukkig, het fluitsignaal voor de rust. In de rust even de koppen bij elkaar en de tweede helft beter ingaan. Dat lukte ook. Wat al snel in de tweede helft resulteerde in de 1 – 0. Max weet Patrick te vinden, en deze weet het bal in het net te werken. Natuurlijk dringt Groninger Boys aan na deze achterstand. Maar ook de verdediging staat beter in de tweede helft. De dreiging vanuit SVZ is groter dan in de eerste helft en dus duikt SVZ meer op voor het doel van Groninger Boys. De keeper van Groninger Boys is lang een moeilijk te nemen horde. Uiteindelijk moet ook hij capituleren. Max krijgt de bal bij een van de doelpalen en weet hem met een halve omhaal in het doel te werken, 2 – 0. Groninger Boys legt zich nog niet neer bij het verlies. Zij dringen aan, maar dan worden de ruimtes aan de andere kant groter. SVZ duikt daar vaak in, maar het lukt niet om de beslissende 3 – 0 te scoren. Gelukkig staat de verdediging, samen met Jasper, als een huis en wordt de 2 – 0 over de streep getrokken. Het is goed dat we hebben gezien dat SVZ na een slechte eerste helft zichzelf ook kan herpakken en alsnog de winst kan binnenhalen. De vijfde winst op rij. Zondag spelen we een thuiswedstrijd, helaas zonder publiek, tegen Siddeburen.