SVZ uit het bekertoernooi.

De loting in de beker had SVZ gekoppeld aan Pelikaan S. Deze ploeg draait mee in de top van de zaterdag eerste klasse. Heel moeilijk dus. Maar in het voetbal kan alles en ben je nooit kansloos. Ons spelprincipe gooien we niet overboord, maar iets meer inzakken is toch wel verstandig. Met deze voorbereiding stonden we zaterdagmiddag om vijf uur op het kunstgrasveld van Pelikaan S in Oostwold. Al snel wordt duidelijk dat deze mannen erg goed kunnen voetballen. De eerste opbouwende actie van SVZ wordt onderbroken en de voorsprong voor Pelikaan S kan nog worden voorkomen in de eerste minuten. Dit wordt knokken voor SVZ. Een kwartier lang kan SVZ, Pelikaan S van het scoren afhouden, maar dan valt de 1 – 0. SVZ zakt ver in. Als SVZ er dan een keer uit kan komen ontbreekt de energie bij de goal van Pelikaan S om gevaarlijk te worden. SVZ knokt voor wat het waard is. Pelikaan S blijft met passes strooien richting de goal van SVZ. Vlak voor rust moet SVZ voor de tweede keer capituleren, 2 – 0. Dat is ook de ruststand. De mannen van SVZ zijn blij dat de rust bereikt is. Deze wedstrijd vreet energie. Toch zijn we tevreden over het verloop van de wedstrijd. Hiervoor krijgen ze dan ook complimenten. Er is maar een advies, ondanks de sterke tegenstander, probeer te blijven voetballen. Kort na het beging van de tweede helft komt Pelikaan S op 3 – 0. Toch komt SVZ meer aan het voetballen. We komen vaker onder de druk van Pelikaan S uit. Maar de energie die deze wedstrijd nodig heeft vreet aan de ploeg. In de zeventigste minuut maakt Pelikaan S de 4 – 0. Toch weet SVZ ook nog een grote kans te creëren. Patrick stoomt op, maar schiet hem net naast. Die treffer hadden de mannen verdiend. De wedstrijd wordt afgesloten met een 4 – 0 overwinning voor Pelikaan S. Natuurlijk eindigt ons bekeravontuur hier, maar geknokt hebben we. We hebben alles gegeven. Natuurlijk komen we tekort tegen een ploeg uit de eerste klasse, maar daar hebben de mannen van SVZ zich niet zomaar bij neergelegd, en dat verdiend een compliment. Zoals altijd was het publiek van SVZ weer in grote getale aanwezig om SVZ te ondersteunen. Ook dat verdiend een compliment ! Volgende week hebben we een vrij weekend. Onze eerstvolgende wedstrijd is op 28 november thuis tegen Siddeburen.