Dit zijn de mooiste …………..

Vandaag een echte topper, de nummer 1 tegen de nummer 3 van de ranglijst. Actief staat ongeslagen bovenaan. Onder grote belangstelling wordt er begonnen op het kunstgras in Eelde. De toeschouwers hebben nog maar nauwelijks hun plekje aan de lijn opgezocht, of SVZ staat al met 1 – 0 achter. Max raakt de bal kwijt in de zestien en Actief pakt dit cadeautje uit, slecht begin. Voetballend groeien we in de eerste helft. We krijgen meer grip op de wedstrijd en dat resulteert in de 1 – 1. Joost gaat goed door bij de zestien van Actief en veroverd de bal. Hij geeft hem af aan Halid die hem binnen schuift. Veel kansen zijn er niet, maar het krachtsverschil is niet groot. SVZ is misschien iets beter, maar kunnen dit niet in doelpunten uitdrukken. Vijf minuten voor rust neemt Actief de leiding. Uit een corner komt de bal in het strafschopgebied in de kluts en de bal gaat erin. 2 -1 voor Actief. SVZ laat zich hierdoor niet van de wijs brengen. Een minuut voor rust krijgt Joost de bal en gaat het strafschopgebied in. Daar wordt een tackle te laat ingezet door de Actief verdediger en krijgt SVZ een penalty. Onze vaste penalty man Avner schiet de bal keurig in, 2 – 2. Toch kantelt de wedstrijd in de laatste minuut van de eerste helft. Actief krijgt een rode kaart. Een speler van Actief scheldt de scheidsrechter uit. Dat is een grens die overschreden wordt. Hij kan vertrekken. De rust wordt bereikt met 2 – 2. De tweede helft op dezelfde voet doorgaan, nu met een man meer. In het begin van de tweede helft is al duidelijk wat Actief gaat doen. Actief zakt ver in en wacht af wat SVZ met het balbezit doet. Actief loert op de counter en op het krijgen van corners. Het tempo ligt aan SVZ kant te laag om gevaarlijk te worden. Beide ploegen lijken het niet erg te vinden dat de punten gedeeld worden. SVZ heeft het meeste balbezit, maar dat vindt Actief prima. Als de klok richting minuut negentig gaat is iedereen er van overtuigt dat de 2 – 2 op het scorebord blijft staan. Maar in blessuretijd weet Joost de winnende te maken. Hij krijgt de bal op de rand van de zestien, geeft 3 man van Actief het nakijken en schuift de bal binnen, 2 – 3. Iedereen die iets heeft met SVZ gaat uit zijn dak. Het sportpark van Actief is even van SVZ. De laatste minuten van de blessuretijd veranderd de stand niet meer. SVZ wint met 2 – 3 uit bij Actief en bezorgt ze de eerste verliespunten. Ik wil alle toeschouwers uit Zeijen nog even bedanken. Ze waren weer in grote getale aanwezig. Volgende week tegen Groninger Boys op ons eigen veld.