Derde winst op rij

Vandaag een buurman op bezoek, LEO uit Loon. Onder een heerlijk herfstzonnetje, en op een mooi gemaaid veld, wordt er om twee uur afgetrapt. SVZ kan LEO direct onder druk zetten. Na wat kleine mogelijkheden zet Max SVZ op een 1 – 0 voorsprong. Johannis weet de bal voor te krijgen en Max rond met een kopbal af. SVZ is beter dan LEO. De tegenstander is alleen gevaarlijk met hoge ballen in het strafschopgebied. Toch valt de 1 – 1. Jasper schiet de bal niet goed uit en bij een speler van LEO in de voeten. Deze weet wel raad met deze buitenkans, 1 – 1. Dit geheel tegen de verhouding in. Even is SVZ de draad kwijt en wordt het rommelig. Een doelpunt zou de rust in het elftal terug brengen. Joost krijgt nog een kans om de voorsprong te pakken, maar hij treft de lat. Het evenwicht op het veld herstelt zich langzaam en SVZ krijgt weer de controle over de wedstrijd. De 2 – 1 komt er dan ook nog voor de rust. Jornt raast weer over de rechter flank en zet voor. Joost staat op de juiste plaats en tikt binnen. In de rust heerst er tevredenheid in de kleedkamer. Op dezelfde voet doorgaan is het devies. Helaas zien we dat op het veld niet terug. Ook komt dit door LEO, die duidelijk meer energie in de wedstrijd leggen. Toch vergroot SVZ de marge naar 3 – 1. Het is bijna een kopie van de 2 – 1, Jornt zet voor en Joost rond af. Toch sluipt er onzekerheid in het team. LEO stoort vroeg en SVZ weet hier even niet mee om te gaan. Het wordt rommelig aan de kant van SVZ. De bal blijft niet in de ploeg. Te vaak wordt de lange bal gehanteerd. De aansluitingstreffer van LEO laat niet lang op zich wachten. Na een verkeerde pass van SVZ zijde komt bal bij LEO. Er wordt getwijfeld in de verdediging en LEO maakt de 3 – 2. Een kwartier voor tijd valt de wedstrijd in het slot. LEO krijgt een rode kaart te verwerken. Er wordt een buitensporige overtreding op Joost gemaakt. LEO moet met 10 man verder. Dit brengt ook rust bij SVZ. Patrick haalt de trekker over en zet SVZ op een 4 – 2 voorsprong. Dit wordt tevens de einduitslag. De derde winst op rij. En we klimmen weer een plekje in de stand. Volgende week op naar de koploper, Actief.