Nieuws

Eerste winst competitie binnen.

Na een weekend rust, i.v.m. de afgelasting van de wedstrijd bij TLC, stond Nieuw Roden thuis op het programma. In tegenstelling tot vorige week zondag was het nu wel prachtig weer. Om twee uur werd dan ook afgetrapt onder grote belangstelling. De spanning stond erop. Eerste wedstrijd verloren en onderaan in de stand. Daar moet vandaag verandering in komen. Nieuw Roden, een fysieke ploeg, staat eveneens op nul punten en is dus ook gebrand op een overwinning. SVZ begint goed. Laten zien dat er vanmiddag geen punten te halen zijn voor Nieuw Roden. In de zevende minuut pakt SVZ de gewenste voorsprong. Johannis neemt een vrije trap en Johnno kopt de bal door, 1 – 0. Dit is het sein voor Nieuw Roden om er fysiek nog een schepje bovenop te gooien. Het bal van de gele kaarten wordt geopend. Elke beslissing van de scheidsrechter wordt becommentarieerd door Nieuw Roden. Nieuw Roden voelt zich benadeeld en laat dat zien in hun voetbal. De overtredingen worden harder. SVZ krijgt meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden, maar de tweede goal wil maar niet vallen. En zoals zo vaak, valt de goal dan aan de andere kant. Uit een vrije trap net buiten de zestien wordt de 1 – 1 gemaakt. In de rust wordt er op gehamerd om verder van de eigen goal te gaan voetballen. De tweede helft begint goed. Op een voorzet van Jornt, tikt Johnno de 2 – 1 binnen. Nieuw Roden gaat onverminderd door met commentaar leveren op de scheidsrechter en veel overtredingen maken. Er wordt getwijfeld of deze wedstrijd wel met elf tegen elf zal eindigen. Maar zo resoluut als de scheidsrechter de eerste helft optreed zo laat hij het de tweede helft afweten. Voetballend komt Nieuw Roden er niet door, dus hanteren zij de lange bal. Daardoor voelt SVZ zich terug gedrongen. Er komen nog kansen voor SVZ om de wedstrijd te beslissen, maar deze worden niet benut. De laatste 10 minuten is het billen knijpen voor de SVZ supporters. De ene na de andere hoge bal komt in het SVZ strafschopgebied, maar Jasper staat als een huis. De ontlading na het laatste fluitsignaal is groot. De eerste punten zijn binnen en SVZ verlaat de hatelijke laatste plaats in de stand. Volgende week uit tegen ZNC. Laten we hopen dat de weg omhoog is ingezet.