Ruime winst voor SVZ in eerste bekerwedstrijd

De oefencampagne ligt achter ons, het serieuze werk gaat beginnen. De eerste bekerwedstrijd is tegen FVV in Foxhol. FVV is een bekende tegenstander. SVZ is eerder met FVV ingedeeld in dezelfde competitie. Onder een stralende zon werd er om 14.00 uur afgetrapt. SVZ begon rustig en gedisciplineerd aan de wedstrijd. Eerst even de kat uit de boom kijken. Snel werd al duidelijk dat het merendeel van het spel zou gaan plaatsvinden op de helft van de thuisploeg. SVZ was overduidelijk de sterkere ploeg. In de zeventiende minuut resulteerde dit ook in de 0 – 1 via Max vanuit een corner. FVV werd nauwelijks gevaarlijk. Bij de weinige aanvallen van FVV stond de verdediging prima. Zodoende werden de aanvallen in de kiem gesmoord. Ondanks het overwicht en de kansen die gecreëerd werden, bleef het tot de rust 0 – 1. Opdracht voor de tweede helft: de discipline opbrengen om vanuit het systeem te blijven voetballen. Deze opdracht van de trainer werd goed opgevolgd. Er was maar 1 spannend moment voor het doel van Jasper, met een prima reactie pakte Jasper de bal op de lijn. SVZ bleef de veel betere ploeg. In minuut zestig ontstaat er een verschil van mening tussen de spelers en de scheidsrechter of de bal de doellijn van FVV heeft gepasseerd. De scheidsrechter beslist dat het 1 – 0 blijft. Toch laat het tweede doelpunt niet lang op zich wachten. Jornt geeft een prima pass op Halid over de verdediging. Halid laat de keeper kansloos 0 – 2. De krachten vloeien weg bij FVV na mate de wedstrijd vordert. Uit een corner van Avner kopt Joost de 0 – 3 binnen. De irritaties binnen de ploeg van FVV nemen toe. Dat resulteert in een terugspeelbal die in het eigen doel van FVV beland, 0- 4. Joost neemt het laatste doelpunt voor zijn rekening na een pass van Halid, 0 -5. Een ruime, verdiende overwinning. De volgende wedstijd spelen we in Zeijen. Zondag 12 september neemt SVZ het op tegen streekgenoot Yde de Punt. Ondanks dat VAKO naar de zaterdag verhuist is, toch een derby dit seizoen. Hopelijk kunnen wij veel toeschouwers begroeten bij deze eerste thuiswedstrijd.