Derde oefenwedstrijd onnodig verloren door SVZ

De derde oefenwedstrijd van SVZ werd in Odoorn gespeeld. HOC was de tegenstander.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt in druilerig weer. Na vier minuten keek SVZ al tegen een achterstand aan. HOC profiteerde van een fout in de opbouw. 1 – 0. Na deze tegenslag werd kans na kans gemist door SVZ. De aanvallen liepen goed tot het punt van afwerken. Daar ontbrak het aan in de eerste helft. Zo ging SVZ met een 1-0 achterstand de rust in.

De tweede helft was nog maar net begonnen of SVZ trok de stand gelijk. Johnno zette met een steekbal Joost voor de keeper en deze keer werd er wel gescoord. 1 – 1. Lang kon SVZ niet van de gelijke stand genieten. Een diagonale bal verraste de verdediging en HOC nam weer de leiding 2 – 1. SVZ is zeker niet de mindere ploeg ook nu blijven er kansen komen. De 2 – 2 laat ook niet lang op zich wachten. Johnno krijgt de bal uit een kluts en weet de keeper te passeren. De keeper van HOC weet nog een vrije trap van Halid te keren. In minuut 70 weet HOC toch weer de leiding te nemen 3 – 2. Niet veel later wordt er hands gemaakt in het strafschop gebied door een verdediger van HOC. Mark maakt vanaf de penaltystip de gelijkmaker 3 – 3. De goals vallen nu snel achter elkaar.

De vernieuwde voorsprong voor HOC valt na een inschattingsfout in de verdediging van SVZ. In een 1 op 1 met Jasper blijft de HOC aanvaller rustig en weet de 4 – 3 in te tikken. SVZ moet wederom in de achtervolging op de gelijkmaker. Hierdoor komt er meer ruimte voor een counter van HOC en zij maken daar gretig gebruik van. De eindstand wordt dan ook vlak voor het eindsignaal bereikt. Uit een counter weet HOC de 5 – 3 te scoren. Gezien het wedstrijdbeeld een rare uitslag. SVZ had hier niet hoeven verliezen. Gelukkig is het nog steeds de voorbereiding. Nog 1 oefenwedstrijd en dan begint de bekercompetitie op 5 september met een uitwedstrijd bij FVV.