1e oefenwedstrijd SVZ in de voorbereiding.

EINDELIJK ! Het amateurvoetbal begint weer. Laten we hopen dat we na 2 onderbroken seizoenen, dit seizoen weer een reguliere beker en competitie kunnen voetballen.

Er hebben wat veranderingen in de selectie plaats gevonden. Evan Sturing en Zhe An Ooi hebben aangegeven te stoppen. Evan en Zhe An, bedankt voor jullie inzet voor SVZ. Jasper Dieden is terug bij SVZ. Wij kunnen nu dus over 2 keepers beschikken. Daarnaast is Halid Berbic terug op het oude nest. Er is 1 belangrijke wedstrijd bepaling, uit de corona tijd, gebleven. Er mogen dit seizoen 5 wissels per wedstrijd plaatsvinden. SVZ heeft er al een paar trainingen opzitten, maar de eerste oefenwedstrijd is een feit. BSVV uit Bovensmilde is hierin de tegenstander. Om 19.00 uur vindt de aftrap plaats in Bovensmilde.
De eerste helft speelt zich over het algemeen af op de helft van BSVV. SVZ heeft het betere van het spel. De nieuwe patronen geven soms nog wat verwarring. Maar in de 40ste minuut weet Halid, na prima doorgaan op de verdediger van BSVV, de 1-0 voor SVZ binnen te tikken. Met deze voorsprong gaan we de rust in. In de 2e helft worden de eerste wissels bij SVZ toegepast. Ook de keepers lossen elkaar af onder de lat. Leon gaat de 2e helft het doel bewaken. Het begin van de 2e helft is voor BSVV. SVZ is weer even zoekende na de wisselingen. Maar geheel tegen de verhouding in schiet Jornt, na een prima rush op de linkerkant, de 2 – 0 binnen voor SVZ. BSVV pikt in minuut 70 toch nog haar doelpuntje mee. Na slordig balverlies, en geklungel achterin, wordt Leon geklopt. Na deze aansluitingstreffer neemt SVZ het heft weer in handen. Er volgen nog de nodige kansen, maar de wedstrijd eindigt in 1 -2 voor SVZ. Een prima begin van de voorbereiding. Ook doet het ons goed om te zien dat onze supporters weer aan de kant van de lijn stonden.