Persoonlijke fouten leiden blamage SVZ in

SVZ heeft ook de tweede wedstrijd in de 3e klasse B verloren. Op bezoek bij Groninger Boys verloor SVZ met maar liefst 7-3. De Zeijenaren maakten opzichtige fouten op het kunstgras van de Groningers.

Na het verlies tegen VAKO, kon SVZ zich vandaag revancheren. Dit deden zij duidelijk niet. Al na een minuut spelen ging Max gruwelijk in de fout. Hij kaatste de bal te kort af op Mark waardoor het helemaal open lag: 1-0. Het was het begin van een dramatische middag. Voordat de Zeijenaren het door hadden stonden ze met 3-0 achter.

Via Evan Sturing deed SVZ iets terug, maar wederom een paar opzichtige fouten waardoor de Groningers verder uitliepen. SVZ had de bal, maar liepen met teveel spelers vooruit. Groningers Boys strafte dit in de omschakeling keihard af. In de eerste helft kwam Johnno nog tot scoren, dit bracht de score bij rust op 5-2.

Na de thee gaf SVZ nog even gas. Er werden kansen gecreëerd en ze hadden even het betere van het spel. Aan alle illusies van een comeback kwam een eind nadat Groninger Boys op 6-2 kwam na een goede kopbal vanuit een corner.

Max de Vries tekende voor de derde treffer aan Zeijer kant. De goal was om des keizers baard want de overwinning was al gevlogen. Groningers Boys legde de bal nog eenmaal in het mandje en bepaalde de eindstand op: 7-3.

Dat het beter moet is duidelijk. Zo’n uitslag en zoveel goals tegen mag niet voorkomen. In de volgende speelronde de kans om het betere spel te laten zien, thuis tegen FVV.