Zeperd voor SVZ in eerste competitie wedstrijd

De buren twist als eerste competitie wedstrijd in Zeijen. Altijd spannend en onvoorspelbaar. Onder een mooi zonnetje en met veel toeschouwers werd er afgetrapt. SVZ begint goed. Er wordt goed gevoetbald. VAKO komt er het eerste kwartier niet aan te pas. In het eerste kwartier krijgt SVZ al 2 enorme kansen die helaas gemist worden. VAKO hanteert de lange bal en hoopt dat de 2 man voorin met hun snelheid iets kunnen uitrichten. Soms ontstaat er een kansje voor VAKO, maar SVZ komt niet echt in de problemen. Helaas wordt de rust, gezien vanuit het SVZ oogpunt, bereikt met een 0 – 0 stand. De 2e helft is een compleet andere wedstrijd. SVZ denkt te kunnen winnen en VAKO wil winnen. Dat is het verschil in de 2e helft. VAKO gooit hun fysieke kracht in de strijd en wordt een stuk feller. SVZ weet zich er geen raad mee. VAKO wordt de sterkere ploeg. SVZ geeft veel te veel ruimte weg. Duels worden verloren. VAKO ruikt dat er iets te halen valt. In minuut 68 krijgt SVZ het deksel op de neus. De spelers van VAKO krijgen op elke positie te veel ruimte en kunnen de bal rond spelen. De 0 – 1 valt. Met nog 20 minuten te spelen moet SVZ er nu vol voor gaan. Maar VAKO blijft de 2e helft de betere ploeg. SVZ kan ze niet echt in de problemen brengen. Er wordt vlak voor het einde van de wedstrijd nog een grote kans naast gekopt. Helaas, SVZ gaat op eigen veld onderuit tegen de buren uit Vries. Kop op en op naar het volgende duel uit tegen Groninger Boys. Ondanks het verlies wordt er in grote getale gebruik gemaakt van het, door SVZ voetbalbestuur, ingerichte terras voor het MFA. Zonder anderen te kort te willen doen wil ik toch even Jarno bedanken voor zijn enorme inzet om er toch, ondanks het verlies, een bescheiden feestje van te maken. Chapeau Jarno!