SVZ verliest eerste bekerduel

We voetballen weer! Op een geheel Corona aangepast terrein kon er weer afgetrapt worden. Door inzet van verschillende spelers en vrijwilligers was het hele SVZ terrein aangepast om, volgens de KNVB richtlijnen, te mogen voetballen. Met een uitgebreide selectie, 23 spelers, hebben we dit jaar vele mogelijkheden op de verschillende posities in het veld. Deze grote selectie was voor de eerste wedstrijd ook zeker nodig. 8 spelers waren niet aanwezig om verschillende redenen. Onder een mooi zonnetje begon SVZ aan de eerste bekerwedstrijd op een prachtige groene grasmat. In de eerste helft zat er te weinig pit in het spel van SVZ. Het tempo was te laag en het leek wel of iedereen weer moest wennen aan de patronen waar het afgelopen seizoen aan gewerkt was. In de 13e minuut kwam een pass niet aan op het middenveld en Twedo maakte hier gebruik van. Via een snelle uitbraak kwam SVZ op een 0 – 1 achterstand. Ook dit was niet het sein voor SVZ om feller en beter te gaan voetballen. Wel kreeg SVZ wat kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. De 0 – 2 kwam ook niet als een verrassing. Een fout in de verdediging werd afgestraft met een lobje over Leon.

Ruststand 0 – 2. De tweede helft begon SVZ sterker. Na 4 minuten kreeg SVZ al de eerste kans van de tweede helft. Helaas net naast. SVZ had nu de overhand. Vele kansen volgden, maar de bal wilde er niet in. Marc Tepper bracht daar verandering in. Via een prachtige vrije trap was de aansluitingstreffer daar. 1 – 2. SVZ was feller, er werd beter druk gezet, maar de beloning bleef uit. De 1 – 3 kwam als een domper. Ook al omdat we Dirk, met zijn schouder uit de kom, van het veld moesten halen. Helaas konden we in de resterende tijd niet nog een keer de aansluitingstreffer maken. Zodoende ging de eerste wedstrijd van het seizoen verloren. Eindstand 1 – 3.

Volgende wedstrijd: Zondag 6 september 14,00 uur S.V. Hoogersmilde – SVZ (bekerduel)