SVZ zet grote stap naar periodetitel.

De grote concurrent voor de 2e periodetitel, vv Gieten, was deze zondag onze tegenstander. Het was duidelijk dat het publiek ook inzag dat er een belangrijke wedstrijd was.

In grote getalen waren ze naar het veld van SVZ gekomen. Ook RTV Drenthe was van de partij. De eerste helft was ook te merken dat er spanning op de partij stond. SVZ begon niet goed. Gieten was de hele eerste helft de bovenliggende partij en dat werd in de 20ste minuut uitgedrukt in de 0-1.
Via onze linkerkant kon de bal voorgegeven worden en de spits van Gieten passeerde Jasper. Gieten had nog veel meer kansen, maar gelukkig bleef de 0-2 uit. Het enige wat wij er tegenover konden stellen was een schot van Johnno dat net over de lat getikt werd door de keeper van Gieten. Ruststand 0-1.
SVZ kwam de tweede helft duidelijk met een andere wedstrijdinstelling uit de kleedkamer. Gieten werd in de verdediging gedrukt en nu kwamen de kansen er voor SVZ. In de 59ste minuut gaat Johnno de zestien in en wordt vast gehouden door zijn tegenstander. Een terechte penalty. Onberispelijk ingeschoten door Avner 1-1.

De 67ste minuut wordt het kantelpunt van de wedstrijd. Gieten krijg een rode kaart voor het roekeloos inkomen op Patrick. Vanaf nu gaat SVZ vol voor de winst. In de 70ste minuut krijgt Johnno de bal via een mooie pass van Patrick.
Johnno laat de keeper kansloos in de verre hoek. 2-1.

In de 73ste minuut gooit Max de wedstrijd op slot met een prachtige stift over de keeper. 3-1 En Brian maakt het geheel af met een prachtige knal. 4-1. De zesde winst op rij voor SVZ. En alle kans op de 2e periodetitel. Mocht VAKO de 2e paasdag verslagen worden, dan is de periode titel binnen. Al met al een prachtige voetbalmiddag die met z’n allen afgesloten werd bij Cafe Hingstman voor de tv om de samenvatting te bekijken op RTV Drenthe.

Als je een artikel hierover wil zien, klik dan hier om dit te openen.