SVZ1 sluit het jaar af met winst op VV Peize

De eerder afgelaste wedstrijd tegen Peize stond vandaag op het programma. Met een volledig fitte selectie werd er naar Peize afgereisd. Onder regenachtige omstandigheden trapte SVZ om 14.00 uur af. De laatste toeschouwers waren nog maar net op het complex van Peize gearriveerd of SVZ nam de leiding. Na een mooie aanval in de 3de minuut via Tom en Johannis kreeg Johnno de bal en wist deze kans te verzilveren, 0-1. Zowel Peize als SVZ legden het eerste kwartier enorm veel energie in de wedstrijd. Hier waren 2 voetballende ploegen bezig die alle twee duidelijk voor de winst gingen. Tot aan de rust veranderde de stand niet en ging SVZ met een glimlach rusten. De 2e helft neemt Peize meer risico en gaat voornamelijk 1 op 1 voetballen. Peize weet alleen gevaarlijk te worden via corners en dode spel momenten. Vanaf de 77ste minuut moet Peize met 10 man verder. Een 2e gele kaart betekent rood voor Peize. Ondanks de rode kaart gaat Peize vol voor de gelijkmaker. Helaas gooit hun eigen keeper in de 79ste minuut roet in het eten door de bal na een corner in zijn eigen doel te werken, 0 – 2. Peize blijft ondanks een man minder volop aanvallen, hierdoor ontstaat er veel ruimte voor SVZ. Met deze ruimte wordt slordig omgegaan totdat Ryan in de 84ste minuut niet aarzelt en verwoestend uithaalt, 0-3. De wedstrijd is gespeeld. SVZ klimt, na een moeilijke seizoenstart, verder omhoog op de ranglijst. Mocht deze wedstrijd een voorbode zijn voor de 2e helft van het seizoen, dan kan SVZ naar boven gaan kijken op de ranglijst.

Via deze weg wil ik iedereen, namens de spelers en staf van SVZ 1, fijne dagen wensen en een gelukkig en sportief 2020.