SVZ recht zijn rug tegen Siddeburen na verlies week eerder

voetbal2zx SVZ heeft zondag met 4-2 gewonnen van Siddeburen. Een week eerder gingen de Zeijenaren nog onnodig onderuit tegen TLC. Een overwinning was dan ook noodzakelijk voor de thuisspelende ploeg om weg te blijven van de onderste plaatsen in de 3e klasse B. Door de winst komt SVZ op 13 punten en bezet het de achtste plaats. Siddeburen staat twaalfde met 7 punten.

In de eerste minuten was Siddeburen voornamelijk aan de bal. “We hadden moeite met het bepalen van het moment van druk zetten.’’ Vertelt SVZ-trainer Max Hulsinga. “Dit is wel besproken vóór de wedstrijd maar duurde naar mijn mening iets te lang voordat we dat ook uitvoerden.” Toch kwam SVZ in de achtste minuut op voorsprong. Een bal vanaf de zijkant van Avner Leidelmeyer kon in het 16-meter gebied aangenomen worden door Max de Vries. De middenvelder omspeelde de keeper en schoot binnen. Lang kon de thuisclub niet genieten van de voorsprong. Een schot van Siddeburen werd geblokt door een van de Zeijer verdedigers en kwam plots voor de voeten van een van de spitsen van Siddeburen. SVZ-keeper Jasper Dieden kwam te gretig uit en nam in zijn actie de spits mee. Een gele kaart en een strafschop als gevolg. De penalty werd feilloos ingeschoten door Ruben van de Ploeg. Na de gelijkmaker begon SVZ beter te voetballen. Via vleugelaanvallers Brian Weersing en Johannis Kakisina konden ze een paar keer gevaarlijk worden. Op slag van rust werd Kakisina weggestoken en kon hij alleen op de keeper afkomen. Beheerst koos hij een hoek en zorgde voor de 2-1 voorsprong.

“Vóór rust vond ik het te slap van onze kant.” Beschrijft Hulsinga de eerste helft. “We werden afgetroefd op inzet. Op het middenveld ging alleen Patrick de Vries de duels aan zoals ik dat graag zie.” De boodschap kwam duidelijk over op de Zeijergelen. Vanaf de eerste minuut in de tweede helft werd er korter gedekt. Siddeburen probeerde hetzelfde daar tegenover te zetten maar ging in minuut 64 over de schreef. Een harde charge van Bert Koers aan de zijlijn op Patrick de Vries betekende een directe rode kaart. SVZ kreeg meer grip op de wedstrijd en kwam in de 68ste minuut na een mooie aanval op een 3-1 voorsprong. Johnno Hingstman gaf de bal breed op randje-16 waarna wederom Max de Vries gericht in de linkerhoek schoot en daarmee zijn tweede treffer op naam zette. Toch werd het nog spannend. De rechtsbuiten van Siddeburen kon eenvoudig langs Dirk van Faassen komen en de bal voortrekken op Matthijs Hensen. De gasten drongen aan waardoor er steeds meer ruimte kwam voor SVZ om uit te breken. Met nog vijf minuten op de klok besliste Avner Leidelmeyer de wedstrijd. De middenvelder had meerdere opties en koos ervoor de verdediger uit te kappen en zo ook de keeper te verschalken om de eindstand te noteren: 4-2.

In de volgende speelronde gaat SVZ op bezoek bij koploper Peize. Peize leed dit weekend opvallend zijn eerste nederlaag, uit bij ZNC.