Nieuws

SVZ na slechte eerste helft onderuit in Leek

Zondag naar de Leek-Tolbert combinatie. Om 14.00 uur de aftrap en een minuut geen voetbal i.v.m. het weekend tegen racisme op de voetbalvelden. Vanaf aanvang wedstrijd doet SVZ niet mee. Risicoloos, futloos loopt SVZ over het veld. TLC daarentegen heeft er vandaag wel zin in en gaat elk duel met felheid en overtuiging aan. Dit wordt een lange middag. Na 15 minuten weet TLC het veldoverwicht uit te drukken in de 1 – 0. Ook dit is geen wake-up call voor SVZ. Een gedeelte van het elftal geeft niet thuis. TLC is overal beter. In de 25ste minuut maken zij de verdiende 2 – 0 via een snelle uitval. Tijdens de thee is de trainer duidelijk. Dit kan niet! Spelers moet hun verantwoordelijkheid nemen. Er volgt een omzetting waarmee we hopen het initiatief terug te krijgen. De 2e helft wordt er beter gevoetbald. SVZ komt langzamerhand beter in de wedstrijd. De omzetting werkt. Om nog meer druk op TLC te zetten wordt Mark in de spits gedirigeerd. Dit heeft in de 78ste minuut de aansluitingstreffer tot gevolg. Mark zet SVZ op 2 – 1. Nu is het eenrichtingsverkeer naar het TLC doel. TLC schiet elke bal zover mogelijk uit om tijd te winnen. Dat blijkt succesvol want SVZ lukt het niet om de gelijkmaker erin te krijgen. Een volledige onnodige nederlaag tegen TLC is het gevolg. Aankomende zondag, in de thuiswedstrijd tegen Siddeburen, de kans om te laten zien dat dit een incident was.