Nieuws

MO13 is op dreef en in "the winning mood!

Na de winst op HZVV vorige week zaterdag zijn de meiden in the winning mood! Om 7.50 uur vertrokken we met 11 meiden naar Trinitas in het Friese Boijl. Romy Scholte Aalbes kon vandaag helaas niet meedoen maar Robin Aalders kon haar goed vervangen in de achterhoede. Met Rosa Klein Hesselink als aanvoerder gingen de meiden fanatiek van start en SVZ was vanaf de aftrap de betere partij. Tess Walvius was direct gevaarlijk vanaf de rechterkant en kreeg veel kansen.

Al vrij vlot in de eerste helft maakt Amy Jane Krijthe een mooi doelpunt na een voorzet op maat van Danique Jaarsma. Er werd goed gevoetbald en Elise Hoekstra gaf de bal voor op Rosa en zij scoorde de 2-0. Maar daarna werd er wat geklungeld in het veld… er werd niet strak genoeg ingespeeld en Trinitas kwam sterk terug. Na een aantal foutjes van onze kant kon hun spits vrij voor onze, goed spelende, keeper Hilde Emmens komen en dat resulteerde in de 2-1.

Tijd voor wat ranja en even op adem komen in de rust. Even weer terug naar de basis en nieuwe afspraken maken. Robin kon vanwege een blessure niet meer meedoen maar Naomi Takens heeft haar zeer goed vervangen in de tweede helft. Trinitas kwam er niet meer aan te pas want Linda Brink kon hun aanvallers goed tegenhouden en zorgde tevens voor een goede opbouw van achteruit. Met Kim v.d. Veen op rechts en Fleur Emmens op links en de wind in de rug kregen we kans, na kans, na kans… Na ongeveer 10 (!) gemiste kansen van Fleur (op de keeper, of net naast) zette ze de bal netjes voor en schoot Amy Jane de 3-1 binnen. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en na het in ontvangst nemen van de felicitaties werd er (weer) flink gejuicht in de kleedkamer! Uiteraard werd trainer Ernesto direct op de hoogte gebracht met een spraak- of liever gezegd gil- bericht.

Op 1 april spelen de meiden om 9.30 uur thuis tegen de nummer 1: Zevenhuizen. We zouden het leuk vinden als er veel publiek komt om de meiden aan te moedigen! (klik op meer voor een grotere foto)