SVZ wint nipt van Buinen en staat nu koploper

Zeijen begon scherp aan de wedstrijd en de eerste kans kon worden genoteerd voor Kenneth Vianen die de bal uit een rebound in één keer op de pantoffel nam maar op mysterieuze wijze werd dit schot door een speler van Buinen van de lijn gehaald. De wedstrijd ging twee kanten op maar SVZ had de grotere kansen. De tweede grote kans was voor Johnno Hingstman die de bal op de 16 meter vrij op de goal kon schieten maar deze vloog hard over. De 3e grote kans voor Zeijen was weer voor Johnno Hingstman die uit een corner de bal bij de tweede paal vrij kon koppen. Helaas kopte hij deze langs de verkeerde kant van de paal. De scheids had al een paar rare beslissingen gemaakt en nu was er weer een vrije bal in het voordeel van Buinen. Buinen dat nog geen kans had gehad schoot de bal voor de goal waar een speler van Buinen de bal in de verre hoek schoot waar Wim Jansens niet meer op kon reageren. De scheids die ook toegaf dat de vrije bal onterecht was kon dit na de goal al niet meer terug draaien en zo stond het tegen de verhouding in 1-0.

De tweede helft ging SVZ meer druk zetten op de zwakke verdediging van Buinen en dat resulteerde meteen in de grootste kans voor Zeijen tot nu toe. Thomas Pierik zette met een steek bal Johnno Hingstman alleen voor de goal maar deze schoot de bal tegen de keeper aan en een speler van Buinen wist nog redding te brengen op de doellijn. De 1-1 viel uit een corner van Merijn Alting waarbij Sander de bal binnen kopte. Twintig minuten voor tijd dribbelde Thomas Pierik de hele verdediging van Buinen voorbij en stifte hij met links de bal over de keeper in de goal. Zeijen had de kans op de 3-1 laten liggen terwijl er mogelijkheden genoeg waren. In de slotfase had SVZ het zelfs nog moeilijk met een bal op de lat en een voorzet van Buinen vloog voor het doel langs in de laatste minuut van de wedstrijd. De bal werd door iedereen gemist maar bij de 2e paal stond de spits van Buinen die de bal naast de goal kopte waarna de scheidsrechter affloot en SVZ de 3 punten in de zak kon steken. SVZ is nog steeds ongeslagen en is hierbij de nieuwe koploper.

SVZ speelt komende zondag tegen Gieten. Gieten is de gedoodverfde kampioen in deze competitie maar als SVZ zondag weet te winnen dan staat het er heel anders voor. Kom SVZ zondag aanmoedigen tegen het sterke Gieten.