Tynaarlo 1 – SVZ 1

Op een stralende zondagmiddag, 19 april staat de uitwedstrijd tegen Tynaarlo op het programma.

Op papier een belangrijke wedstrijd, immers bij winst van SVZ en puntverlies van Kloosterburen zouden onze geel/zwarten kampioen worden.

Vanwege het overlijden van Wilt Dijkstra speelden onze jongens met rouwbanden en is de wedstrijd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte. Wilt was naast bestuursdienst ook een trouwe supporter van onze jongens, niet alleen de thuiswedstrijden maar ook menig uitwedstrijd werden door hem en Rika bezocht.

Als supporters zullen wij zijn aanwezigheid zeker missen.

De gehele wedstrijd was SVZ de bovenliggende partij. Dit heeft dan ook geresulteerd in een zeer doelrijke wedstrijd. Reeds in de eerste helft werd de 100ste treffer van SVZ gemaakt, Merijn Alting was de schutter. Ook na rust is SVZ geen moment in de gevarenzone geweest. De heren bleven voetballen en met een uiteindelijke eindstand van 0-10 werd er afgefloten.

Dat ze in Tynaarlo niet vaak met zulke uitslagen geconfronteerd worden was wel duidelijk wat het elektronisch scorebord stopte spontaan bij 0-9.

Komende donderdag wordt de inhaalwedstrijd Kloosterburen-Blauw Geel '15 gespeeld, mochten daar punten worden verloren door Kloosterburen dan is SVZ op dat moment kampioen.

Als supporters hopen wij echter op een echte kraker komende zondag als Kloosterburen op bezoek komt in Zeijen. Immers de uitwedstrijd in Kloosterburen is tot nu toe de enige wedstrijd die onze boys verloren hebben. Ze hebben dus nog iets recht te zetten.

Komt u zondag allemaal om hun aan te moedigen en hopelijk met hen het kampioenschap te vieren.