SVZ E1 geeft goede positiespel tegen Annen geen gevolg

SVZ E1 – Borger E1 0-2

De jongens van SVZ E1 wisten het uitstekende positiespel van de week ervoor  niet te herhalen en daarmee ging de wedstrijd tegen Borger met 0-2 verloren. Met in het achterhoofd de, in aanvallend opzicht, goede spel van de Zeijenaren in de wedstrijd tegen Annen werd voor deze wedstrijd de nadruk gelegd op het compact spelen. Met name het gezamenlijk druk zetten en doordekken van achteruit moest beter t.o.v. de week ervoor. Echter werd de ploeg vanaf het begin ver terug gedrongen en hadden zij moeite om de bal voorin vast te houden zodat de rest kon aansluiten. Er werd veelal gebruik gemaakt van de lange bal maar door twee prima verdedigers bij Borger die elke diepe bal onschadelijk maakte kwam SVZ tot erg weinig kansen. Doordat SVZ, weliswaar ver terug op eigen helft, de verdediging wel gesloten hield was de ruststand 0-0.
SVZ hoopte deze stand vast te houden en gokte erop dat de bal een keer goed zou vallen wat wellicht een gestolen overwinning zou opleveren. Mede door de naar het middenveld doorgeschoven Jesper van Bochove leidde dit in de tweede helft tot twee/ drie kansen maar daar hield het mee op. Aan de andere kant zette Borger de geelhemden steeds verder onder druk en de goal kon eigenlijk niet uitblijven. 10 minuten voor het einde was daar dan de goal, een goed schot namens Borger vloog buiten het bereik van Sem Wildeboer in het doel, 0-1. Kort daarna kwamen er kansjes voor SVZ  waaronder een bal op de paal van Martin Sillius, het geluk zat niet mee. Vlak voor het einde van de wedstrijd gooide Borger de wedstrijd definitief in het slot door een soortgelijke treffer als de eerste.
Als de positieve punten van de eerste twee wedstrijden gecombineerd worden dan liggen de eerste punten in de 1ste klasse in het verschiet. Zaterdag 27 september treedt E1 aan tegen FC Assen die eveneens nog geen wedstrijd wist te winnen.